Снимка: Reuters
fallback

Руските удари над Сирия и продължаващата бежанска вълна в Европа отново повдигна остро въпроса за формите на борба с Ислямска държава.

Макар Русия и САЩ да са принципно на едно мнение - че трябва да се води борба с ислямистите, двете световни сили са доста далеч една от друга във възгледите си как точно трябва да става това.

Руските удари обаче отново върнаха на дневен ред въпроса дали трябва България да участва по някакъв начин в ударите срещу ислямистите. Точно това попита и Dnes.bg своите читатели:"Да се включим ли и ние в коалиция срещу ИД в Сирия?"

Резултатите от анкетата, в която се включиха повече от 2160 души, показват, че българите са по-скоро противници на подобна идея. Всеки трети (34%) e категоричен, че не ни трябва да се обвързваме в подобни операции, защото от тях България няма да има никаква полза.

Други 26% пък допълват, че дори и да иска, страната ни едва ли има с какво да се включи в операциите, след като дори има опасност да не може да охранява собственото си въздушно пространство.

Едва всеки пети (18%) одобрява участието на България в подобна операция, като според него ние трябва да помогнем с каквото можем. Според 22% от отговорилите в анкетата ни пък няма никакъв смисъл подобна тема дори да се коментира, защото няма с какво точно да бъдем полезни.

Все пак трябва да отбележим, че българинът се вълнува сериозно от темата за въздушните удари над Сирия, след като едва по-малко от процент са отговорили, че темата за ударите над Сирия не го вълнува, защото в момента мисли за местните избори, които ще се проведат след 10 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

--

преди 8 години

Ние нямаме техника да ги атакуваме тия *** терористи. Ако ни дадът примерно около 200 самолета, 50 боини кораба.

50

Ха,ха,хаааааааа....

преди 8 години

България с ..."удари по ИДИЛ"...??!!!...С КВО ,БЕ ... С ТОЯГАТА НА БАЩАТИ ,ЛИ....ГДЕТО ПАСЕ ОВЦЕТЕ ЛИ...??!!!Леле , що "комунистически ***" тука...ха,ха,хааааааааааа....

49

закон

преди 8 години

Точно пък за избори мисли ГЛУПОСТИ ама много големи по голямата част не се интересуват от ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ИЗБОРИ всичко е траги комедия Повервайте ми питайте ЦАРЯ единствените който мислят за избори това са братята роми и то комерсиално че даже и политиците за тях е важно КОЙ ЩЕ КРАДЕ И В КОЙ ДЖОБ ЩЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ

fallback