Снимка: Bulgaria On Air

Спазват се всички хигиенни и производствени практики при производството на киселото ни мляко. Това заявиха от "Родопея Белев" ЕООД за Bulgaria ON AIR по повод откритата щипалка в тяхно кисело мляко. Насекомото бе намерено от булгазлийка, когато започнала да прави айрян за сина си.

В становището си от "Родопея Белев" ЕООД заявяват, че коментар на изпратената снимка няма да правят, но накратко ще обяснят процеса, свързан с преработката на млякото по време на производство.

Още по темата

"Най-напред млякото пристига и след направените изследвания за неговото състояние се приема по тръбни пътища разполагащи с филтри за грубо очистване и сепаратор за по-фино. След този момент млякото се пастьоризира (вари) над 93 градуса за 25-30 минути задръжка - като уточняваме, че няма никаква връзка с околната среда. Млякото се заквасва в танкове и се подава към разфасовъчна машина отново по тръбопроводи, в течно състояние. Непосредствено след което се затваря и поставя в термостатна камета за коагулация, последващо охлаждане, съхранение и най-накрая млякото се експедира( като преди да се експедира се прави лабораторен контрол на готовия продукт)", обясняват от компанията. Това накратко е производственият процес и както по-горе стана ясно, той се осъществява без външен контакт, твърдят оттам.

От "Родопея Белев" са убедени, че "се спазват всички хигиенни и производствени практики. Ежедневно се прави дезинфекция и се следи за хигиената.

"За нас хигиената и качеството са най-важни, тъй като това е хранителен продукт и компромис не може да се прави", категорични са от млечната фирма.

Припомняме, че бургазлийката обяви, ченяма да се оплаче на контролните органи, защото смята, че няма да й повярват. По думите й най-вероятно ще кажат, че тя е сложила щипалката в млякото. По случая се очаква и позицията на БАБХ.

Още новини от "България" четете в bgonair

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase