Снимка: архив, Булфото

"Нещо беше разлято на пътя. Натискахме спирачки, но колите не спираха. Видяхме смъртта си. Едно момче пред нас беше затиснато и крещеше за помощ, не знам дали е оживяло", попита пострадала при тежката катастрофа жена, която е настанена в "Пирогов".

Още по темата

В столичната болница е приет и нейният съпруг. По думите ѝ близо час и половина е отнело на линейките, за да стигнат до мястото на произшествието в тунела на Витиня, където вчера се нанизаха 50 автомобила, в една от най-тежките верижни катастрофи в историята на България.

По-рано днес други шофьори разказаха, че в тунела е миришело на разлят дизел.

По думите им магистралата преди тунела се е била превърнала в пързалка от разлято гориво.

Шофьор разказва, че около 200 метра се е опитвал да спре, но неуспешно.

"Настилката беше много хлъзгава, но не само заради дъжда. Имаше разлив на някаква течност - масло или дизел, а колите просто не спираха. Те се удряха една в друга", разказа Йонко Цеков.

От полицията не потвърждават версията на шофьорите, че разлив на гориво е причинил адската катастрофа.

Припомняме ви, че движението по магистралата беше възстановено след полунощ - повече от 12 часа след жестоката катастрофа, кято отне живота на трима души.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че около 10 000 души са загинали през последните 10 години вследствие на катастрофи у нас - толкова е населението на град като Сопот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase