Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов обяви, че харесва ръководителя на Военното разузнаване Йордан Бакалов, който подава оставка след гласуваните от парламента законови промени, след които на практика не може да остане на поста.

Oще по темата

Борисов каза още, че по негова информация президентът ще наложи вето на текста от закона за служба "Военна информация", свързан с условията за заемане на поста "директор", съобщи БНР.

Премиерът коментира случая по време на прерязването на лентата на новата сграда на Софийския районен съд на столичния бул. "Борис III".

На въпрос за начина, по който гласуваха депутатите от ГЕРБ, половината от които подкрепиха текста "анти-Бакалов", Борисов каза: "Много изненадващо беше. Ще го проверя. И аз чух за такъв друг кандидат, който не бяха споделили с мен този си свой кандидат, така че ще ги изчакам да се върнат от кампанията. Аз го харесвам Бакалов и не виждам защо като е военно разузнаването да няма цивилен началник".

Бойко Борисов разясни още, че Бакалов не е "някой взет от улицата и сложен", като се аргументира, че той е бил вътрешен министър и ресорната комисия в парламента.

"Достатъчно грамотен човек и достатъчно добър, според мен, професионалист, за да се възползваме от неговите качества", допълни той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Ред арми

преди 8 години

Бакалов- не, Борисов е взет от улицата

19

непукист

преди 8 години

Ако някой издаде книга с тъпотиите на *** за нула време ще стане бестселър в цял свят ,а автора и единствения честен милионер в България.

18

Анонимен

преди 8 години

"Борисов харесва Бакалов"Ми да се земат "влюбените" и да си карат меден месец в Банкя...

fallback