Снимка: Булфото
fallback

Брутното средномесечно възнаграждение, включващо всички форми на основни и допълнителни възнаграждения преди облагане с данъци, за периода юли 2014 г. - юни 2015 г. на бившия гуверньор на Българска народна банка (БНБ) Иван Искров възлиза на 16 546,05 лв.

Oще по темата
Това обяви централната банка след декларирано съгласие за разкриване на информация по Закона за защита на личните данни от членовете на ръководството на БНБ. В прессъобщението се включват средномесечните възнаграждения на Иван Искров, Калин Христов и Димитър Костов.

За същия период, заместниците на Искров за получили съответно по 14,983,21 лв.

От БНБ информират още, че на 30 юли 2015 г. Управителният съвет на БНБ е приел решение за определяне и оповестяване на възнагражденията на своите членове, като принципите за определяне на възнагражденията и конкретните им размери са публикувани на интернет страницата на финансовата институция, съобщава БТА.

На 16 септември 2015 г. БНБ е предоставила, при спазване на ограниченията по Закона за защита на личните данни, исторически данни, свързани с възнагражденията в БНБ, поискани на основание на Закона за достъпа до обществена информация, се посочва в съобщението.

Още икономически новини от България и света четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

Колко ще му е пенсията?

23

да

преди 8 години

Тези цифри просто са цинизъм. Такива хора вместо в затвора, биват възнаграждавани за мръсотиите си.

22

Иван Бухов

преди 8 години

Това е най лошото у нас. Крадците си измислят правила и закони и крадат от народа и то яко! Малките кражби ги наказваме със съд, а тези ги насърчаваме!! Парламентарна република сме!! Кой управлява, кой твори и крепи законите???!!! Боже намери логиката, намери правдата и съди!! У нас всичко е с главата надоле!!! Хей младежи, съюзявайте се и ни освобождавайте от лъжците и крадците!! Не може повече да се търпи, трябва ред и правда в тази държава!!!

fallback