Снимка: bTV
fallback

Депутатите от транспортната комисия в парламента обмислят налагането на сурови санкции за шофиране в насрещното движение. Те ще настояват за приемането на по-високи глоби специално за това нарушение.

Oще по темата
Строгите наказания ще бъдат заложени след масовите сигнали за шофиране в насрещното, най-вече по магистралите, съобщи bTV.

През последните дни любителски клипове показаха бум на шофиране в насрещното. Някои от кадрите бяха от магистрала ”Тракия”, а други – от центъра на София. Преди ден автобус влезе в насрещното на кръговото около Руски паметник в столицата и предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Днес стана ясно, че рейсът е нарушил правилата заради задръстване и аварирал трамвай, които го изблъскали.

“Изчаках трамваите, но просто трябваше да се преустроя, за да освободя кръговото движение и в последствие се озовах в насрещното движение”, разказва шофьорът. По думите му той кара автобус от двайсетина дни.

Глобата за подобно нарушение е от 20 до 150 лева и не е актуална, коментира Настимир Ананиев от транспортната комисия в парламента.

„Аз мисля, че санкцията трябва да се вдигне около 10 пъти. Защото това е много тежко нарушение и създава пр-ки за много тежки катастрофи”, допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

gost

преди 8 години

а санкции за алкохолиците дето карат и то де са на години познавам поне 5 такива дето са на бира и с колата тях какво ги праиваме на бед пие следобед с колата или и пие и кара и това дава пример на деца пак е гузен като минавам покраи него и здравеи не ми казва както и другото не сам му и удобен сигорно понеже мразя пияници сам се нагледал но това не ме валнува валнуваме тия хора нямат ли морал и срам заради децата

38

keles

преди 8 години

как може да пишете съкратено предпоставки - пр-ки мързи ви да пишете ли вече

37

???

преди 8 години

Имам колежка, която си призна, че е навлязла в насрещно на магистралата, обърквайки се от създадената организация на движението. Според един, който трябва да си смени името, под което пише, за да не срами думата Българин, тя трябва да отиде на съд за предумишлено убийство. Такива хора нормални ли са и докога такива хора ще ни пишат законите и ще манипулират хората, че трябва да има все по-огромни глоби за всякакви нарушения и без да е осигурен механизъм за налагането им на всички нарушители?

fallback