Снимка: bTV

Депутатите от транспортната комисия в парламента обмислят налагането на сурови санкции за шофиране в насрещното движение. Те ще настояват за приемането на по-високи глоби специално за това нарушение.

Още по темата
Строгите наказания ще бъдат заложени след масовите сигнали за шофиране в насрещното, най-вече по магистралите, съобщи bTV.

През последните дни любителски клипове показаха бум на шофиране в насрещното. Някои от кадрите бяха от магистрала ”Тракия”, а други – от центъра на София. Преди ден автобус влезе в насрещното на кръговото около Руски паметник в столицата и предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Днес стана ясно, че рейсът е нарушил правилата заради задръстване и аварирал трамвай, които го изблъскали.

“Изчаках трамваите, но просто трябваше да се преустроя, за да освободя кръговото движение и в последствие се озовах в насрещното движение”, разказва шофьорът. По думите му той кара автобус от двайсетина дни.

Глобата за подобно нарушение е от 20 до 150 лева и не е актуална, коментира Настимир Ананиев от транспортната комисия в парламента.

„Аз мисля, че санкцията трябва да се вдигне около 10 пъти. Защото това е много тежко нарушение и създава пр-ки за много тежки катастрофи”, допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase