Снимка: архив, БулФото
fallback

Акушерката Емилия Ковачева, която беше задържана за побой над новородено, поиска в съдебна зала да бъде освободена, за да бъде с детето си.

Oще по темата
Софийският градски съд разглежда мярката за неотклонение на Ковачева, която преби 4-дневната Никол в болница в София. Ковачева е в ареста от април.

Разследването на прокуратурата е показало, че жената е посягала и на други деца, предаде Нова телевизия.

От прегледаните записи ставало ясно, че няколко дни преди да посегне на малката Никол, Ковачева е била и други деца в отделението, като е притискала главичките им и ги е удряла по лицето и тялото.

Адвокатът й Владислав Янев мотивира искането й за освобождаване с факта, че записите, които показаха как акушерката бие новородено бебе в столична болница, са мъгляви и неясни и вещите лица не могат да заключат, че на тях е именно Ковачева.

По думите му клиентката му е в тежко психическо състояние, а в ареста е подложена на тормоз и изключителен стрес.

Ковачева бе задържана в края на април, след като новородената Никол беше приета с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота в болница "Токуда".

Бебето беше докарано от "Софиямед", откъдето след дежурството на Ковачева дежурният лекар установил, че бебето е в много тежко състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 години

Като родител на едномесечни близначки, но и като ловец, категорично заявявам че тази *** отдавна щях да съм я гръмнал, както и преките и началници, както и всичките и "защитници" -***! Съдебна система ли?!? Къде е това? То е като онзи виц, в който македонците решили да си създадат министерство на корабоплаването и ги попитали защо им е, след като нямат излаз на море. А те отговорили: ами вижте българите - текакси имат министерство на правосъдието...

17

Анонимен

преди 8 години

Виждал съм хора, които да изперкват от стрес, но те не си го изкарват на други хора, а още по-малко на беззащитни деца.

16

Киро

преди 8 години

До ПустинякОт коментара ти направо засмърдя на нафталин и в. "Работническо дело".

fallback