Снимка: архив, БулФото
fallback

Какво откриха проверките на качеството на горивата и изправността на измервателните уреди на бензиностанциите - отговорите се очакват днес на специална пресконференция в Министерството на икономиката.

Oще по темата
Очаква се министър Божидар Лукарски да представи и предложения за нормативни промени за по-добър контрол на пазара за горива, съобщава bTV.

Сред констатираните проблеми са открити примеси в горивата, както и подаване на грешни данни от бензиностанции към НАП. Най-много нарушения са открити в Бургас.

Един от резултатите е поевтиняването на горивата с около 10 стотинки, но е отчетено и по-голямо количечество подаден бензин.

За последната седмица има ръст в потреблението на горива от над 10%.

Бе открита и незаконна бензиностанция в микробус, която събира 3 тона гориво. Бензиностанцията е функционирала нелегално, без да са плащани данъци и акциз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Vip 777

преди 8 години

Нищо няма да стане!Нали сме в българия.Българина е с много къса паметзабравя всичко много бързо.Това ако се случи например в Германия народа веднага ще се надигне.

21

Анонимен

преди 8 години

Толкова лакоми *** са се закачили и смучат кръвта на народа, че резултат няма да има. Сега са се активирали всички които лапат и ще се окаже, че всичко е нормално с много малки изключения. Ще замажат, ще напълнят гушите на "проверяващите" а Рапона ще отчете акция "Грижа за народа". Като заредиш дизел в Италия, си мислиш, че колата лети. Като дойдеш у нас и тя се скопява. Не вярвам, че нещо ще се подобри или поевтинее. По три кожи дерат от хората и все им е малко. Кога ли ще им дойде времето?

20

tralalal

преди 8 години

Това ОМВ го знае половината град и продължава да си продава. Незнам какви проверки им правят такива.

fallback