Снимка: БТА
fallback

204 милиона лева са поискали МВР и Гранична полиция за охраната на границите ни до края на годината. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на военното учение край Шабла.

"Това са огромни пари, всеки ден се командироват хора. Нашите граничари изнемогнаха. Затова ние взехме решение, тъй като в тези огромни маси от хора, които преминават границата ни, може да има и такива, които не са добре дошли, малка част от армията да подпомага там, на място, граничните полицаи", разясни той.

Oще по темата

Борисов коментира, че е абсолютна спекулация, че някой по границите ни би използвал сила срещу бежанците.

"Военните са там, за да внасят респект, за да внасят сигурност на тези хора, и ако дойдат лошите, да мога да реагират", каза още Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът беше категоричен, че не може десетки да минават границата, а държавата да не взема елементарни превантивни мерки, "като си ескортираме по-сериозни подразделения там".

По думите му трябва или да се направи така, че тези хора да си стоят по родните места, или Европа да се готви за огромна хуманитарна криза през зимата.

Премиерът заяви, че е готов да обезпечи веднага ремонтите на изтребителите МИГ-29 със сумата, която договори военният министър Николай Ненчев с полския министър на отбраната, който пристига утре на посещение у нас.

В коментар на това, че СГС пусна от ареста автокрадеца Ярослав Димитров, който открадна 2 коли под домашен арест, Борисов заяви, че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане.

"Съдебната система е абсолютно независима от нас. Какво да коментираме – че са откраднати две коли от гаража на човека и че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане? Защо отнемане, а не кражба? Това, докато не се поправи в закона, а това е в парламента, аз мога по тази тема да се изкажа, че е толериране на крадците", настоя Борисов.

"Аз съм залавял маса крадци в кариерата си, които са ми казвали: "Влязох, защото валеше дъжд и да не ме намокри", даде пример той.

Бойко Борисов подчерта, че проверките за качество на горивата няма да са кампанийни. "Искаме хората да зареждат качествени горива на нормални цени. И съответно толкова, колкото плати - да му налеят в резервоара", отсече той.

Премиерът коментира и сумата, която ще е необходима за провеждането на местните избори през октомври - близо 51 млн. лв. "Когато правят закони, трябва да мислят, че някой трябва да ги плаща. Пак ги плаща народът и данъкоплатецът", пресметна министър-председателят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 8 години

еми като дойдат лошите Бойко се обади на Меркел и Обама да си ги приберат разбра ли

61

Анонимен

преди 8 години

Леле не думай бе Бойче,Изборите ще струват 1/4 от парите за защита на Границите ?А как ще разберете кои са лошите , щото си влизат заедно с майките с деца , като божи кравички , а на следите от огнестрелно оръжие му казват били от катастрофи ? И след време какво правим ??

60

АЛОООУУУ

преди 8 години

ЛОШИТЕ СА ТУК, И НИ УПРАВЛЯВАТ

fallback