Снимка: Нова тв
fallback

Семейството на 11-годишната Габриела от Троян, която беше прегазена от млад шофьор в Ловеч, не може да повярва, че убиецът е освободен от ареста.

"Убива ми детето и в следващия момент е на свобода! Ще ме разберат само тези хора, които са загубили дете", коментират роднините на загиналото момиченце пред Нова тв.

Oще по темата

"В момента има убиец на пътя. Това може да се случи с всяко едно дете", допълват още те.

Трагедията се разигра малко след 8 вечерта в четвъртък. Габриела заедно с нейна приятелка пресичат улицата. Тогава момичето е пометено от колата на Благовест. Габриела загива на място.

Хората са категорични, че не вярват в институциите и не смятат, че виновникът за смъртта на Габриела – Благовест Ненов, ще получи справедливо наказание.

"Всичко ще се потули. В България справедливост няма", заяви вуйчото на момичето, което загина в деня на сватбата на сестра си.

Ловешката районна прокуратура обяви, че няма да внася искане за постоянно задържане под стража на шофьора. Според обвинителите нямало опасност 20-годишният младеж да се укрие или да извърши друго престъпление.

Хората в града обаче настояват за промяна в закона и по-високи санкции за нарушителите на пътя. А семейството на Габриела настоява за доживотен затвор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 8 години

Kato znam, kakav zor e v tuk v Balgariq da imash dete I da se grijish...I ei taka za kef nqkoi da go utrepe....

26

gost

преди 8 години

виновен си е шофиора да си знае последствията.Но едно мие интересно кои нормален родител насред тамница и мрак биси пуснал детето да иде за една вафла е това е доста странно а пак и като знаем как се впускат нито гледат като пресичат още повече се учудвам

25

Меца

преди 8 години

Когато управляваш автомобил с нормална скорост 40-60км/ч, имаш време да реагираш за всичко. Така е!!! Виждам че пак детето е виновно, на всички, каращи със 100 в града и после търсещи вина в другите. С такава скорост всичко ти "изскача".Освен това инцидентът е станал в 20:30, а не в полунощ!!! Няма нищо ненормално дете на 11 да првсече само до паркинга, не може все за ръка да ги държим тия деца, та да може синовете на ку*вите да карат като ненормални

fallback