Снимка БТА

Джигитът от Ловеч, който уби 10-годишната Габриела Горанова от Троян, сам признава в чата: “Кача ли се в кола, винаги става екстремно”. След катастрофата шофьорът не е правил опит да бяга от местопроизшествието, не е употребил и алкохол, пише "24 часа". 

Вчера момиченцето загина пред ресторанта, в който сестра му празнуваше сватбата си в Ловеч. Детето било блъснато от “Алфа Ромео 145”, шофиран от 20-годишния ловчанлия Благовест Нанков. Според негови познати той няколко пъти е катастрофирал с различни коли.

Още по темата

Благовест е син на скандалната Мая Нанкова, известна като Хлевенска. През 2013 година тя бе заловена да склонява към проституция 3 малолетни момичета. Тя майка на две деца. Знайно е, че се препитавала с най-древната професия, практикувала я най-вече в областния град, разказва вестникът.

Малко преди 20,30 ч родителите изпратили детето заедно с негова приятелка да вземе нещо от колата им, спряна на паркинга на хотел “Ловеч”, където се вихрела сватбата. Двете момичета изпълнили заръката и тръгнали да се връщат към ресторанта.

В този момент от моста до комплекса се задала алфата, следвана от опел “Астра”. Габриела внезапно тръгнала да пресича и била блъсната от първия автомобил, разказаха служители на хотела. Издъхнала на място, а второто дете извадило късмет, тъй като било още на тротоара. Пристигналият екип на спешна помощ само констатирал смъртта на момичето.

Сватбарската музика била секната от писъци, а от ресторанта притичали около 30-ина потресени и разгневени гости. Те потрошили двете коли, обърнали ги на таван и ги изтъркаляли на 10-15 метра от мястото на трагедията.

Полиция и охранители от хотела се втурнали да потушат саморазправата.В общата суматоха бой отнесъл водачът на опела, пострадали и двама полицаи. Те са със средна телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

“Празнуващите бяха 115, повечето от които гастарбайтери в чужбина. Бяха интелигентни, ходили, видели и спечелили хора. Под въздействие на негативната емоция от смъртта на момичето някои хукнаха навън да раздават справедливост. Освен това сватбата бе в разгара си и алкохолът се лееше, когато това се случи”, разказаха от персонала на ресторанта. Въпреки това разразилата се вендета била потушена и положението овладяно за около пет минути, казаха очевидци на мелето.

Все още не може категорично да се каже как се е стигнало до трагедията. Надяваме се, че има записи от охранителни камери на близки обекти, които да дадат отговори на всички въпроси, каза окръжният прокурор Валентин Вълков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase