Снимка: НОИ
fallback

Средната продължителност на живота над 65 г. при мъжете е 14 години, а при жените 17 години. . "Така че, ако един човек се пенсионира сега на 65 г., това би бил срокът, в който ще получава пенсия". Това обяви управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков пред ”24 часа”.

Oще по темата
Данните са на НСИ за периода 2012-2014 г

Все повече хора ще имат трудности със стажа за пенсиониране, предупреди Петков.

"Все по-голяма част от новите пенсионери имат проблем със стажа, който решават по два начина. Единият е, ако не им достигат много години, да изчакат по-високата възраст и да се пенсионират с т.нар. непълен стаж. Той е 15 г. действителен стаж и не се променя в новите текстове.

Другото решение на проблема е при по-малко недостиг да си закупят до 5 г. недостигащ стаж", каза Петков.

Според данните през 2014 г. всеки пети пенсионер се е пенсионирал при недостигащ стаж на по-високата възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 8 години

Ами защо не вземете да вдигнете Прагът На СОЦИАЛНИТЕ ПЕНСИЙ КАТО В ЕВРОПА КОЙТО СЕ РАВНЯВА НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТАДОКАТО В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ Е 70леваГоспода Министри Демократи

49

Анонимен

преди 8 години

Какъв народ сме ние, ***-бандюга е премиер, като го водят и ще му излижат подметките. А си води политика на геноцид и дори има които пишат, мачкай Бойко. Да, смачка всичко което малко бе читаво. Калфин, цял живот по канцеларии, нямащ и идея какъв е живота на обикновения българин. Имате ли представа какво става след 50 години, а след 60, от 10 8 са със сериозни заболявания. Кой ще издържи на идиотския живот у нас да работи до 65? И колко ще живее след 65? Има няма 4-5 години.

48

НФБ

преди 8 години

До До 46Нека да се види в скалата..бройка мъже на 40г. .бройка мъже на 50г. .бройка мъже достигнали 60г. .бройка мъже достигнала заветните 65г ...брой на мъжете над 70години. ..колко от тези на 40г. ..са достигнали пенсионна възраст..колко са мъжете пенсионери днес на 79г. ..излиза че в България живеем по дълго от французите и германците. .Стига лъжи. Има интернет. .да кажем стоп на крадливите политици.

fallback