Биячите Патрик и Александър. Снимка: Facebook

Младежите, пребили малкия Христо, търсят неадекватно решение на проблемите си със самочувствието, коментира криминалният психолог Росен Йорданов.

По думите му задържаните 18-годишни младежи - Патрик и Александър имат склонност да се изявяват деструктивно, като се идентифицират с нацистката идеология и се приобщават към маргинални групи.

Още по темата

"Почти съм сигурен, че в началото поне едното момче не е подходило грубо и садистично. Това вероятно се е случило под влиянието на алкохол и несправяне с тревогите около едно малко дете", допусна експертът, като същевременно призова да не се прибързва със заключенията.

Относно разкритията, че младежите са заснели побоя на тригодишното момченце с телефоните си, Йорданов коментира: "Когато снимаш нещо и искаш да покажеш нещо грозно, значи искаш да го покажеш на някой, който ще го оцени и ще го приеме като мъжкарски акт".

Криминалният психолог отчете пред Нова тв, че през последните години агресията у нас не се е увеличила, но за сметка на това е станала по-садистична.

"Не трябва да се правят прибързани заключения по случая с 3-годишния Христо. Призовавам хората да не бързат да съдят майката", настоя Росен Йорданов.

Ще останат ли за постоянно в ареста момчетата, пребили Христо – това ще реши днес Софийският градски съд.

Малкото момченце все още е в кома в "Пирогов". Състоянието на детето остава тежко, Христо все още е с опасност за живота, а лекарите се борят с тежкия кръвоизлив в главата му. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase