Снимка: Facebook
fallback

Млад мъж е получил топлинен удар в София, но е изпаднал в още по-тежко състояние, заради липсата на адекватна медицинска помощ.

За потресаващия случай разказа във Facebook профила си Николай Марков, о.р. полковник, бивш служител на НСО, който е направил и снимки.

"Показвам ви действие на Бърза помощ след направена реформа, при тежък топлинен удар и абсолютна парализа на млад мъж! Време на идване - около един час и десет минути. Тридесет минути опити за разговор с падналия, намиращ се под носилката и уточняване има ли застраховка и кой ще плати!

Без да го докоснат или прегледат с апаратура! Накрая го накараха да си покаже портмонето с лични документи и пари и сам да се качи на носилката! Когато се качва, лекарката е с гръб към него, шофьора изправен далеч, а момчето зад парализирания с пяна на устата е минувач - чужденец, който се опитва да е полезен!", разказва възмутения гражданин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

кико

преди 8 години

ПРЕДИ 15 дена една моя позната не се чувстваше добре.Знаете ли че три пъте идва бърза помощ и чак на третия ден я взеха и все още е с опасност за живота.Бърза помощ прехвърли два пъте топката на личния лекар а личния лекар обратно.Нито бърза помощ нито личния лекар искаха да се занимават с нея било вирус. А се оказа че хернията която имаше горката се е заклещила между червата и е получила пертонит.Защо тръгвате да ставате лекари след като не ви пука за човешкия живот и какво е това безхаберие

85

anonimno

преди 8 години

Е може ли такова нещо толкова алчни са станали тези българи, че човек да каже, че няма думи. Толкова ли струва един живот алчност това ли струва!? Преди да са видяли младият мъж и да му помогнат те питат за парите. Просто вече съм отчаяна от тази Българиял Името ни не трябва да е Република България, а Република на алчните.

84

Анонимен

преди 8 години

До сеирджии!Ела ти бе смръдливец!!!Не се крий емигрант страхлив!!

fallback