Снимка: flickr

Кой на морето, кой на село – това ще е лятната почивка на българина. Констатацията ни е на база отговорите на читателите на Dnes.bg, които миналата седмица попитахме в анкетата ни: Къде ще почивате това лято?

По малко от една трета (31%) от отговорилите 2680 души предпочитат да отмарят на родното Черноморие. Пък и нали руснаците вече ги няма – поне така твърдят родните статистици. Пък и българинът е родолюбец, сигурно като е разбрал, че туристическият ни сезон е пред провал, е решил да избере родното. Едва ли?

Едва ли? Защото въпреки кризата и неяснотите около Гърция - много нашенци, цели 20 на сто от отговорилите, ще отидат на лазурното Средиземноморие, нищо, че е по-скъпичко, но пък морето е по-лазурно – водораслите и щипалките отсъстват, а присъстват рибките, които при нас са рядка гледка.

Други 8% ще отскочат до Турция, там криза няма, а и цените са доста приемливи. "Комшу" е приветлив и е готов за някоя и друга лира отгоре да ти угоди на прищевките.

Скъпичките круизи очевадно стават все по-примамливи, защото макар и малък процент – 3 на сто от отговорилите в анкетата ни, са заделили пари и ще посетят райски кътчета – по света, но не у нас.

Едни 8% от българите не искат да гледат морския изгрев, а искат прохладата на планината и ще поемат път натам.

За жалост обаче има едни 30 на сто, които море няма да видят, „почивката“ им ще е на село – с кирка и лопата... със загар на аграр.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase