Снимка: архив, БулФото
fallback

Вили Лилков, който беше издигнат за кандидат на ДСБ за местните избори в София, се надява партиите от Реформаторски блок да се обединят около една кандидатура, защото десницата в София винаги се е явявала разкъсана на местния вот.

Oще по темата
Пред БНР той обясни, че предстои кандидатурата му да бъде обсъдена и от останалите партии в коалицията.

"До момента моята кандидатура е издигната от СДС и от БЗНС и е подкрепена от НПСД. Получихме подкрепа и от Съюза на репресираните и на Българския демократически форум", обясни той.

Определянето на Трайчо Трайков (който е от гражданската квота на Движение "България на гражданите") за водач на листата на общинските съветници в София е протегната ръка към ДБГ, коментира Лилков.

По думите му това изразява желанието на ДСБ отново да се върне към тази по-широка формула, която включва не само партиите, а и хората и организациите, които застанаха зад Реформаторския блок веднага след протестите през 2013 година.

Според Вили Лилков целта на РБ е да влезе на всички нива на управление в Столичната община.

Темата коментира и Владимир Кисьов от СДС – общински съветник и бивш председател на Столичния общински съвет. Той е на мнение, че листата трябва да се води от кандидата за кмет:

Най-малко подходящо е тогава, когато има 5-6 политически формации, водач на листата да е от т.нар. "гражданска квота".  По-редно би било някой от другите партии да бъде водач на листата - човек с опит в общинското управление и на национално ниво, каза Кисьов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

Кой блок бе РБ ли, та те, са един трамвай народ цялата партия заедно със симпатизантите и, са *** до един, включително и Лилков, вижте му само оченцата.

8

MM

преди 8 години

Чудесен избор. Много ерудиран, възпитан и честен човек!

7

Цвили Милков

преди 8 години

Този мушморок е абониран за постове в столична община. Никоя миялна машина не може да измие облажените му до лакти ръчички! ВЕрвайте му, скоро ще му сърбате попарата. Не че самоковската крадла е нещо по-различно.

fallback