Снимка: архив, БулФото
fallback

Държавата ще плаща все по-голяма част от здравните осигуровки на деца, студенти, държавни служители и др. Това решха депутатите, които приеха на второ четене промени в Закона за здравното осигуряване. 

В момента здравните вноски на тези групи българи се плащат наполовина от бюджета. С приетите днес изменения депутатите решиха от догодина държавата да плаща 55 на сто от парите им за здраве и делът й да се увеличава с по 5 на сто всяка година. Така след 10 години вноските ще се поемат напълно от хазната.

Депутатите отхвърлиха предложението на ДПС държавата да плаща вноските и на продължително безработните с регистрации в бюрата по труда. Не беше подкрепено и искането на движението работещият в едно семейство да осигурява неработещия като самоосигуряващ се. 

С промените в закона за здравното осигуряване депутатите дадоха възможност на осигурените да сезират Районната здравна каса, когато не са удовлетворени от полученото лечение. 

Причините, по които е допустимо писането на жалби, са отчетена, но неизвършена дейност; качество на медицинската помощ, което не отговаря на критериите, отказан достъп до медицинска документация, получени от медицинско лице пари без правно основание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

хр

преди 8 години

И сега заплащаме за децата, въпреки, че уж е безплатно.Но това последното е само на хартийка. И сега плащаме, а след време ще е още по-зле.Най-лошото е,че ще плащаме за още по-горяма некадърност и много по-висока цена.

15

Анонимен

преди 8 години

ТРАЕЙ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА. ТИЯ ЗА *** ЛИ НИ ИМАТ? ТЕЗИ НЕЗНАЯТ ЛИ ЧЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ НЯМА ДА ОСТАНЕ НИТО ЕДИН МЛАД ЧОВЕК КОЙТО ДА ИМ ПЪЛНИ ХАЗНАТА? ЩЕ ОСТАНАТ САМО ПЕНСИОНЕРИ И НАРКОМАНИ.

14

Стамат

преди 8 години

От зората на "демокрацията" бачи ви Стамат ви разправя, че ще ревете за социализъма, а вие не, та не! ;-)

fallback