Снимка: архив, Булфото
fallback

"Невъзможно е да работиш 28 години, после да получаваш пенсия – 40. От икономическа гледна точка това е невъзможно. Това е скъп лукс за обществото", коментира пред Нова тв протестът на полицаите срещу пенсионната реформа икономистът Владимир Каролев.

По думите му по принцип България е държавата с една от най-ниските възрасти за пенсиониране.

Oще по темата

Според Илия Кузманов, представител на синдиката на МВР, Владимир Каролев не е добре запознат с исканията на протеста.

"Съгласихме се да бъдем солидарни с обществото и да се въведе минимална възраст за пенсиониране. Но не знаем колко е ползата за обществото", заяви Кузманов.

По думите му системата на МВР не е подготвена за тази реформа, а в момента в нея не могат да работят служители на 55 години.

"Реформата на парче не е полезна. МВР не е реформирано, то не е подготвено за тази пенсионна реформа"”, заяви Кузманов.

Според Владимир Каролев обаче в системата на МВР се работи прекалено малко и така тя и армията натоварват сериозно пенсионната система в България.

Вчера, в третия ден на протеста срещу готвените промени в Кодекса за социално осигуряване, отнасящи се до плавно повишаване на възрастта за пенсиониране, срещу надхвърлянето на норматива за извънреден труд, командировките на българско-турската граница и структурни промени в МВР, пред парламента се издигна палатков лагер, който не е ясно докога ще остане там, след като министър Калфин настоя, че промени ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

batmario

преди 8 години

Няма разлика между ченге на улицата и мазния канцеларист.Тез от улицата трябва да ги пенсионират по-рано...

28

peshehodi

преди 8 години

policaite ot bankovia sektor ne protestirat. :))))))policaite - portieri ne protestirat :))))))policaite ot bezbroinite kancelariiki ne protestirat :)))))gvardeicite na prezidenta ne protestirat :)))))

27

Анонимен

преди 8 години

Някои завиждат,за това че военните или полицаите работили след пенсия...!?Ами ще работят,защото големите пенсии се вземат от малко хора.Пък това,че някой не може да си намери добре платена работа било зарадилипса или ниско образование,било поради липса на качества или други обстоятелства,не означава,че и останалите трябва да бъдат на неговия хал.Пожелавам успех на всички и мислете с главите си,а не като типични шопи искащи не те да са добре,а другите да са зле!

fallback