Николина Ангелкова. Снимка: архив Булфото
fallback

Брошурите, които канят туристи за лов и риболов у нас, но със снимки на американски мечка, елен и риба, са стари - поръчката е правена през 2009 г. и 2010 г., обясни министърът на туризма Николина Ангелкова преди началото на втората годишна среща на Българския съюз по Балнеология и спа в Сандански.

По нейни думи рекламните материали са стрували 86 000 лв.

Oще по темата

Днес стана ясно, че в неделя на фестивала "Зелени дни" в София в брошура на английски език страната ни е била рекламирана като място за лов и риболов със снимки на гризли и сьомга. Снимки на листовките започнаха да се разпространяват и в социалните мражи.

"Брошурите са изработени по проект по ОП "Регионално развитие", който е стартирал през 2009 -2010 г. Тогава са одобрени брошурите за всички видове туризъм от тогавашния отговорен зам.-министър с ресор туризъм Иво Маринов, ръководител на проекта е бил Владимир Туджаров. Това, което сме възложили не само за този случай, е да видим по всички програми какви програми са изработени до момента, за да може това, което е направено да се използва", уточни Ангелкова.

Тя обясни още, че заради неадекватния си вид брошурите са били пренесени в склад в Божурище. "Не знам кой ги е извадил оттам и защо, но виновникът ще бъде намерен", предупреди министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 8 години

За такива пари ще ви направя брошурка с лъвове и мамути.

34

Анонимен

преди 8 години

Този който ги еа извадил трябва да бъде нажраден, а не наказан !!!Явно доста такива магарии прави тази, че има страх да не излезнат на яве като това !!Крайно Време е да подаде оставка !

33

Анонимен

преди 8 години

Баба Меца Ангелкова Гризли !

fallback