Млади, красиви, безгрижни. А след това накъде? Снимка: БТА
fallback

1,2,3... та чак до 12! За поредна година радостните възгласи на абитуриентите огласят улиците в цялата страна. А тържествата по традиция са съпроводени със скъпи автомобили, силна музика и... засилено полицейско присъствие.

И докато завършващите празнуват своята свобода и нов старт в живота, то възрастните си задават въпроса какво ще бъде тяхното бъдеще.

Oще по темата
24 май 2015 21:20
190

Екипът на Dnes.bg реши да попита своите читатели какво бъдеще виждат за абитуриентите. 1, 2, 3, 4... 12... А нататък?

Най-голямата част от участвалите в анкетата  - 39%, са посочили, че реализация в чужбина е най-доброто решение за младите хора, които завършват у нас. Всеки пети от общо над 2 500 гласували пък смята, че бъдещото на завършващите у нас ще бъде свързано с постоянно търсене на работа и ниска работна заплата.

15% от анкетираните са категорични, че завършващите училище на първо място трябва да продължат обучението си и да получат висше образование, а след това да търсят своята професионална реализация.

Краен оптимизъм струи от други 15% от анкетираните, които са твърдо убедени, че младите хора са бъдещето на тази държава и ще я променят към добро. Всеки десети пък (10%) смята, че младите хора трябва да бъдат оставени на спокойствие да се забавляват, защото сега им е времето за това. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 8 години

За почти 12 години в Щатите не съм срещнала българин, който да мие чинии... Виж, програмисти, учители, учени, журналисти, редактори, фотографи - бол!

87

Стамат

преди 8 години

Терминал 2 винаги е чудесен изход ;-)

86

край

преди 8 години

Работещите навън дават по някой лев на родителите си. Е кой да плаща на родителите им пенсиите. Изучават се "държавна поръчка" - без пари щото държавата ги бела поръчала и после бегат да си плащат осигуровките в чужбина - най-нормално е да плащат на родителите си поне. Даже бих лишавал от пенсия тези на които децата работят в чужбина - да си ги издържат.

fallback