88

Анонимен

преди 8 години

За почти 12 години в Щатите не съм срещнала българин, който да мие чинии... Виж, програмисти, учители, учени, журналисти, редактори, фотографи - бол!

87

Стамат

преди 8 години

Терминал 2 винаги е чудесен изход ;-)

86

край

преди 8 години

Работещите навън дават по някой лев на родителите си. Е кой да плаща на родителите им пенсиите. Изучават се "държавна поръчка" - без пари щото държавата ги бела поръчала и после бегат да си плащат осигуровките в чужбина - най-нормално е да плащат на родителите си поне. Даже бих лишавал от пенсия тези на които децата работят в чужбина - да си ги издържат.

85

МИ ЩЕ ЗАМИНАВАТ!

преди 8 години

ЗА КОМЕНТИРАЩИТЕ КАК САМО ЧИНИИ СЕ МИЯТ НА ЗАПАД - ОБЯВИТЕ ОТ ДЖОБС.БГ ЗА ПЛЕВЕН ОТ ДНЕС СА : ПРОДАВАЧКИ, ШОФЬОРИ, ПИЦАР, ЧИСТАЧКИ, БАНЦИКАР, ОБЩИ РАБОТНИЦИ... - МОЖЕТЕ ДА ПРОВЕРИТЕ!

84

МИ ТЕ

преди 8 години

ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО ГО КАЗАХА, ЧЕ ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ РАБОТЯТ ЗАД ГРАНИЦА И СА 2-ИЯ ИНВЕСТИТОР У НАС!

83

край

преди 8 години

Не съм против походете навън, поработете но знайте че там мястата за богати вече са заети. Възможностите са тук - търсете ги. Един умен човек казваше -Ей момечета то от работа нема кога пари да изкарме.

82

край

преди 8 години

Как мислите богатите българи през последните 25г. в чужбина ли се създадоха или тук. Сещам се поне за няколко мулти милионера направили парите си в строителството през новия век в България и за нито един направил десетки милиони навън.

81

до 95

преди 8 години

До край ако мечтаете да сте наемни работници за мутробизнесмени Бг е за вас .Кой ти е казал ,че емигриращите не развиват собствен бизнес ,самонаети лица и други подобни :)) понеже споменаваш ''собствен бизнес'' -ясно си бизнесменче което има нужда от еФФФтина раб.ръка ,та т и трябват не-емигриращи хора :)ps :Македония е толкооова добро място за бизнес ,особено сега ,не думай .Големите печалби се правят от оборот ,даваш за пример най малките пазари в Европа ,Бг или Макетата -голям съвет,ей

80

Анонимен

преди 8 години

работи в Англия като мениджър по специалноста и дневна заплата 620 паунда-Това ще рече, че получава месечна заплата от 13640 паунда!!! Айде по-скромно! Това е гигантска заплата и такива вземат само много едрите риби дори в Англия.

79

край

преди 8 години

Ако мечтаете да сте наемни работници с добри заплати и малко свободно време за харченето им -емиграцията е за вас. Ако искате да направите пари и бизнес - по девствена територия от България е само Македония.

78

до фашист

преди 8 години

Пълни глупости!Дипломите от УАСГ не се признават в Англия! А специалността отдавна е ССС /Строителство на сгради и съоръжения/! Ако внукът ти е завършил ПГС, ти трябва да си на минимум 80 години!

77

:)

преди 8 години

Пишат някъде "мияч на чинии" и искат това да прозвучи като обида. Навсякъде вече се използват миялни машини, а пък и срамен труд няма. Срамно е на 30 и повече години да живееш с родителите си и да те издържат, да им искаш джобни за кафета, да нямаш смелостта да поемеш риск. Именно такива мнения с такива изрази показват колко изкривено е мисленето ни.

76

Student

преди 8 години

Tova e dobro re6enie za otdelniq mlad 4ovek,no za durjavata ni e zle! Az u4a v Germaniq 2 godini i moga da vi kaja 4e ne neshto osobeno! Malko po-4isto e to ne zashtot horata imat samosuznanie za 4istota,to4no naprotiv,po-golemi svini sa ot nas,no vupreki tova ulicite se po4istvat redovno,to i za tova sa visoki danucite! Sgradite sa po-razli4ni! I razlikite spirat do tuk! Horata sa totalni licemeri,bez dori i obshta kultura i mislqt samo za pari! Na tova otgore e pulno s 4ujdenci ot celiq svqt!

75

Анонимен

преди 8 години

Дипломите от България не са тоалетна в Хартия .. В Гърция не можеш да направиш кариера с чужда диплома , В Англия не признават германските дипломи , въпреки че в някой работи германците са по-напред.. В Канада на никой нищо не признават. Всяка уважаваща себе си държава си защитава образователната система и това му се вика протекционизъм.. Не може бай *** да конкурира човека с английска диплома която струва сто хиляди паунда и то на кредит.. Банките ще фалират няма да има кой да връща студ

74

Анонимен

преди 8 години

Само чиста Математика и Физика никакво IT , машинен бау (куче).. Трябва да се учи това което е най-трудно и никой не иска да го учи..

73

Анонимен

преди 8 години

В ИТ ги ограбват най-много и им режат от заплатите. Агенция за персонал или брокер прибира висок процент от заплатата и така ИТ работят за джоба на няколко посредници и шефа си. Примерно взема само 2 хиляди лева вместо 5 хиляди лева и остатъка от 3 бона отива в джоба на брокерите.

72

до 49

преди 8 години

До Анонимен проблемчето е че и на даровитите в Бг то дават п о700 -800 лв .Проблемчет ое за България -не за другите държави -достатъчно интелигентни хора ,завършили образование могат да си направят сравнение къде са по добре ,от личен опит ще си направят изводите дали в Бг ,или в ''чужбина'' е по добре за тях.2,5 млн българи си направиха изводите ,други -също ги правят.С призиви за '''патриотизъм'' няма ги върнеш ..Кадърните изкарват повече извънБг ,колкото и да си вярваш в противоположното

71

до 65

преди 8 години

До Анонименами какво да ти кажа -за мен и моите приятели това е реалност не е филм :)) хубавия живот -след много много много работа естествено .Много обичам някой да ми обяснява как ще умра от глад ''в чужбина''.ама който вярва да стои в бг ида работи усилено за 300 евро на месец .../средно разбира се/

70

Анонимен

преди 8 години

Аз викам да уча Физика в Германия и ще карам такси в България като завърша..

69

до 79

преди 8 години

До Митридатгорве долу 0,1 % е процента на бг бизнесмените ,които имат познания и стават за нещо:)0 не се притеснявай -младите не са твоя собственост ,нито имат нужда от разрешението ти да отидат някъде .пътят е леко крив -не е прав,но от такива умни като теб - и способни-България е на последно място по всичко в ЕС.НАЛИ и за 300- 400 лв на месец- можеш да си мечтаеш за способности и умения .Споко ромите правят много младеж-от махалата построй един прав път и си избирай кадри..