Снимка: БТА
fallback

Преразказ с дидактическа задача върху откъс от творбата "На Изток от Запада" от Мирослав Пенков пишат седмокласниците днес на националното външно оценяване по български език и литература, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Преразказът е върху непознат от училище текст за седмокласниците.

Oще по темата
Националното външно оценяване по български език и литература в седми клас започна в 10.00 часа и на него се явяват над 61 000 ученици от цялата страна.

Изпитът е в два модула. Продължителността на първия модул от изпита е 60 минути, а на втория - 90. За втория модул учениците трябва да напишат преразказ по непознат текст с дидактическа задача.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

анонимен

преди 2 години

мисля, че не е добре да се дават такива неща малко е пресилено

27

Димитрова

преди 8 години

Преразказът е подигравка с нашите деца. Със сигурност го е избрал индивид, който никога не е работил с деца и не познава психиката им. Всички матури, както и учебници, трябва да бъдат съставяни от учители, а не от някакви канцеларски плъхове за пари. Убедена съм, че те и 50 пъти по 15 мин. да го прочетат, няма да могат да го преразкажат, защото той е толкова странен, без никакъв смисъл. Жалко, че малцина психопати решават бъдещото на децата ни.

26

7 клас

преди 8 години

До halaТи се върни в първи клас и се научи как се пише

fallback