28

анонимен

преди 2 години

мисля, че не е добре да се дават такива неща малко е пресилено

27

Димитрова

преди 8 години

Преразказът е подигравка с нашите деца. Със сигурност го е избрал индивид, който никога не е работил с деца и не познава психиката им. Всички матури, както и учебници, трябва да бъдат съставяни от учители, а не от някакви канцеларски плъхове за пари. Убедена съм, че те и 50 пъти по 15 мин. да го прочетат, няма да могат да го преразкажат, защото той е толкова странен, без никакъв смисъл. Жалко, че малцина психопати решават бъдещото на децата ни.

26

7 клас

преди 8 години

До halaТи се върни в първи клас и се научи как се пише

25

Ученичка 8ми клас

преди 8 години

Когато аз се прибрах миналата година от моя изпит, бях сигурна какво съм направила. Трябва Вие, родителите да се научите, че не учителите са виновни за нещо , а вие. Ако им бяхте казали независимо какво им се падне , че трябва да са спокойни и ако разбирасе бяха сигурни в знанията си, нямаше да се случи това. И явно не сте наясно с материала в 7ми клас щом си мислите , че интерпретативното съчинение е нещо сложно.

24

Ученичка в 8ми клас

преди 8 години

Направо нямам думи. "Не стига, че отпадна седмокласниците да пишат литературно-интерпретативно съчинение" - "Да те запитам , ти не искаш ли и докторат по Литература да защитят в 7 клас ?"Това е нещо съвсем нормално. Текстът е абсолютно подходящ в случая. В крайна сметка тези деца същите догодина още първата им класна ще бъде върху съчинение разсъждение. И това, че децата ви са се *** и са се прибрали вкъщи да ви мрънкат колко е било трудно не ви дава право да съдите какъв бил текстът.

23

Ученичка

преди 8 години

Айде дано по математика да е нещо по-разбираемо и лесно.

22

Ученичка

преди 8 години

Аз лично цяла година учих усилено и ходих на частни уроци. Уроците ни струваха 890 лева.. Първи модул не беше труден, от отговорите качени в сайта на Министерството на образованието и науката горе-долу имам 62 точки. Записът на текста от втория модул го четеше жена с доста странен глас. Като го четох не го разбрах, а накрая се оказа, че историята за потънала църква трябва да е в минало време, въпреки че разказвачът е неутрален.. Квесторите не спираха да си говорят за новите обувки.

21

От Емо -Бозата

преди 8 години

До hala"Не стига, че отпадна седмокласниците да пишат литературно-интерпретативно съчинение" - Да те запитам , ти не искаш ли и докторат по Литература да защитят в 7 клас ??? Ти пишеш четЪт със Ъ , а си тръгнал акъл да даваш , да не си учителя на синът ми по БЕЛ , че и той прави подобни правописни грешки , май и двамата трябва да ви върнат в 1 клас

20

От Емо -Бозата

преди 8 години

Разказа на този автор, може да не е лош и не казвам ,че трябва да се преразказва и "Червената шапчица" , но малко ми стана объркано за тази детска любов със братовчедка ?????? Тези хора в Министерството не ги ли четат тези разкази преди да ги включат в избора си? Следващия път какво да очакваме ,може би преразказ от "Кама Сутра" ???

19

От Емо -Бозата

преди 8 години

Не знаех ,че нашата система 4-4-2 е толкова зле , докато не дойде време синът ми да се явява на матури. Явно ние сме пълни *** щом търпим тази идиотщина , децата ни не знаят да пишат правилно , а изпита им по БЕЛ е все едно ще кандидатстват в Българска Филология ,опитват се да ги натоварят със знания , без да се съобразяват колко може едно дете на тази възраст ,може би това е с някаква цел , но със сигурност целта не е в полза на нашите деца .

18

българин-681

преди 8 години

Категорично се обявявам против матурите като педагог!Това ли е най правилният начин за оценяване на българските деца!Откъде го внесохме?Нека се размислим!Дали и всички деца са с еднакъв умствен потенциал?И какво да направим тогава!А учебниците по предметите на ниво ли са написани!Спазен ли е принципа-ДОСТЪПНОСТ,за учениците!Господа управляващи,запомнете от мен,че всяко нещо е с ВРЕМЕННО-ПРЕХОДЕН ХАРАКТЕР!Така,че и Вие,един ден ще изчезнете на някъде,както "омразния" ви комунизъм!И матурата е вре

17

Анонимен

преди 8 години

Ако този разказ го прочета на някой възрастен и после го накарам да го преразкаже,дали ще се получи?Това правят с децата в 7 клас.

16

Анонимен

преди 8 години

До днес си мислех, че най-омразният предмет в училище е математиката, наслушала съм се на мрънкане как "това в живота няма да ми трябва", но като чета коментарите под статиите за матурите на 7-ми и 12-ти клас вече не съм толкова сигурна.

15

Анонимен

преди 8 години

разказът беше повече от сложен. неразбираем .нека да се опитат чиновниците да го преразкажат

14

кръстоносец

преди 8 години

а за следващата година на матурите ще се пишат теми по книгите на световноизвестият автор Неман Другаработович шуробаджанаков. :) а после се чудете защо литературата е най-омразният предмет.

13

Фен

преди 8 години

Разказът е чудесен, както и едноименният сборник. Който не е чел книгата - за негова сметка е това. За съжаление от всички коментари се набива на очи злоба, омраза и негативизъм. А те не водят до градивност, а до разруха...

12

До 8

преди 8 години

По добре но целта е да се развъждат папагалчета кат мама и тати

11

Р

преди 8 години

Ох, ох скъпи деца, тук сме ве родили и за цялата тая простотия сме виновни ние родителите, че позволяваме на ваш гръб да се изживяват разни "държавни чиновници" и тем подобни простаци - пълни комплексари.Простете деца /за лудостта на възрастните/и бъдете щастливи !Въпреки и макар....

10

333

преди 8 години

Някой да е чувал за този автор? И с каква насоченост е неговото творчество?

9

333

преди 8 години

ДЕДАКТИЧЕСКА - изконно българска дума