Снимка: БТА, архив
fallback

Протестиращите журналисти в Българското национално радио настояха собственикът на футболен клуб "Лудогорец" Кирил Домусчиев  да напусне Обществения съвет на радиото.

Реакцията им дойде, след като футболният бос нарече репортера на bTV Димитър Тасев "олигофрен".

Oще по темата

Домусчиев обиди репортера след победата на шампионите с 4:1 срещу Локомотив София.

След това той се извини, като уточни, че също се чувства засегнат заради обидния въпрос от страна на репортера, който бил опит да се омаловажат усилията по организацията на празника.

"Въпреки Вашето извинение, считаме, че с поведението си нарушавате чл.5.4. от Правилника за структурата и дейността на Обществения съвет на БНР, според който "Общественият съвет съдейства за утвърждаването авторитета на БНР като обществения медия". Действията Ви уронват престижа на Общественото радио и са в конфликт с Етичния кодекс на българските журналисти, определящ подобно поведение като недопустимо", пишат в писмото си журналистите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

anonimen

преди 8 години

ako go izgonim ot Bakgaria,tozi mafiot,shte e nai-dobre.vinagi v tristrankite e toi,i vse zashtitavaiki rabotodatelite,v ushtarb na rabotnicite.triabva da iziskvame da bade 4-tiristranka,da ima predstavitel na rabotnicite,inak shte sme vse bita karta

48

Анонимен

преди 8 години

Няма безгрешни хора има злобни .Човека се извини . Признат грях половин грях. Умните хора прощават и забравят. Помнете само доброто и успех.

47

Анонимен

преди 8 години

Нарекъл го "***", а журналистът отвърнал: "олигарх". И двамата са прави.

fallback