Снимка: Булфото, архив

Шофьор да остават без книжка, ако направи пет леки нарушения в рамките на 1 година, предлага депутатът от РБ Гроздан Караджов, който е шеф на Транспортната комисия в парламента, съобщава “Труд”.

Според депутатът е необходимо във всяка полицейска кола да има компютър или таблет, от който катаджиите да могат да проверяват историята на спрените за проверка. И ако имат неплатени глоби - това също трябва да се брои за нарушение.

Още по темата
Според Караджов точковата система за отнемане на книжки трябва да отпадне, като основната причина за това е пълната липса на контрол върху фирмите, които възстановят отрязаните точки.

Шефът на транспортната комисия предлага още и промени, свързани с актовете и фишовете. Според него трябва да се определи срок, в който наказаният да се яви в КАТ, за да си ги получи. Ако не отиде, те да се считат за връчени служебно и глобата трябва да бъде по-висока или двойна.

Според статистиката на МВР до вчера жертвита на пътя у нас от начолото на годината са 224. Загиналите са със 7 повече спрямо същия период на 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase