Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Габрово извади маските и смехът може да започне. Градът, прочут с пиперливите си шеги, ще отпразнува днешния си празник подобаващо - с карнавално шествие. То ще се състои тази вечер, а крайната му цел ще е Домът на хумора и сатирата.

Смехът обаче започна по-рано. Фигурите, които ще дефилират по улиците, се разкриха покрай подготовката. И ето ги – част от тях са политици.

Едни от тях, Орешарски и Пеевски, са се оборудвали с ножове и всеки миг ще разрежат тортата КТБ. Бойко Борисов е пастирът, който води овце. Слави Бинев е БИАДец и каратист на културата. Волен Сидеров е Рубладжията, а Николай Бареков – Николай Костинбродски.

Не липсва и Владимир Путин – на танк, носещ „кучето на Бойко” и кръстен от габровци „Вечният Освободител”.

В шествието до Дома на хумора и сатирата ще се включат 80 карнавални картини, в които участват над 3 хиляди маскирани деца и възрастни габровци и гости на града от страната и чужбина, съобщи БТА.

Междувременно БНР съобщи, че неизвестни вандали са счупили куклата, изобразяваща Волен Сидеров. Заради това тя ще се появи на официалното шествие с превръзка на главата. Организаторите нямат представа кой стои зад погрома. Предполага се, че той е дело на недоволни от шегата привърженици на лидера на "Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 9 години

дайте дефиниция за "***"? - всъщност това е обратното на "доларджия" или как?

57

Ме4о

преди 9 години

Интересно е да гледаш снимките от карнавала в други сайтове (напр. в дарик). Усмихнати хора, облечени като араби, със старинни дрехи, усмихнати... Направо нелепо изглежда политическата пропаганда, натресена от официалните организатори. Защото трябва да си представите как това мероприятие се организира (от "местната власт"), за тези *** фигурки трябват пари, те не са "спонтанно изработени" от "местни майтапчии"..

56

Анонимен

преди 9 години

Габрово ядоса рубладжиите.

fallback