Снимка: БТА

Общ преглед

Габрово извади маските и смехът може да започне. Градът, прочут с пиперливите си шеги, ще отпразнува днешния си празник подобаващо - с карнавално шествие. То ще се състои тази вечер, а крайната му цел ще е Домът на хумора и сатирата.

Смехът обаче започна по-рано. Фигурите, които ще дефилират по улиците, се разкриха покрай подготовката. И ето ги – част от тях са политици.

Едни от тях, Орешарски и Пеевски, са се оборудвали с ножове и всеки миг ще разрежат тортата КТБ. Бойко Борисов е пастирът, който води овце. Слави Бинев е БИАДец и каратист на културата. Волен Сидеров е Рубладжията, а Николай Бареков – Николай Костинбродски.

Не липсва и Владимир Путин – на танк, носещ „кучето на Бойко” и кръстен от габровци „Вечният Освободител”.

В шествието до Дома на хумора и сатирата ще се включат 80 карнавални картини, в които участват над 3 хиляди маскирани деца и възрастни габровци и гости на града от страната и чужбина, съобщи БТА.

Междувременно БНР съобщи, че неизвестни вандали са счупили куклата, изобразяваща Волен Сидеров. Заради това тя ще се появи на официалното шествие с превръзка на главата. Организаторите нямат представа кой стои зад погрома. Предполага се, че той е дело на недоволни от шегата привърженици на лидера на "Атака".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар