Николай Тодоров. Снимка: Bulgaria On Air

Бежанците, които идват в България, могат да бъдат безкрайно ценен капитал за страната и за нейната икономика. Тезата е на експерта от БЧК Николай Тодоров, която той представи в ефира на Bulgaria On Air.

Според него държавата трябва да положи усилия за интеграцията на бежанците у нас, част от които са квалифицирани специалисти в различни области.

Експертът изтъкна, че световните общности пренебрегват бежанската криза през последните години. По думите му проблемът с военните конфликти, които прогонват хората, е едно тихо бедствие, с което сме свикнали, бежанската вълна сега е най-голямото разселване на хора от Втората световна война насам.

България тепърва трябва да се научи да работи и да се справя с бежанския поток, като трябва да започне с интегрирането на емигрантите, смята Тодоров.

Големите корпоративни фирми в България не участват активно в събирането на помощи за Непал. Това коментира в Сутрешния блок на телевизия България Он Ер експертът от БЧК Николай Тодоров. По думите му при наводненията у нас през миналата година, корпорациите са помагали много повече от сега. До момента от организацията са събрали над 78 хил. лева от дарителски сметки и SMS-и, които са от физически лица.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase