Снимка: YouTube

В сайта на община Кресна за кратко бе качен клип, който показва абитуриенти, които вият кръшни снаги под съпровода на зурни и тъпани и то в кабинета на кмета на града инж. Илиян Кръстев. Видеото бързо набра популярност и взриви социалните мрежи.

В него се вижда как с кючеци младите хора празнуват завършването си. По принцип подобни танци могат да се видят на всички абитуриентски балове, но това, което определи проявата като изключително просташка, е фактът, че младежите клатят тела по масите в кабинета на градоначалника.

Клипът породи много коментари в социалните мрежи и то все негативни: "Това ли трябва да се случва в една институция?", "Това ли трябва да звучи пред погледа на Левски, под герба, под трибагреника?", "Намирам го за гавра!"

За кмета на Кресна обаче това е просто традиция.

"Всяка година те минават с тъпани и зурни, който е един традиционен духов инструмент за нашия край. Не виждам какво лошо има в това нещо. Наистина някой деца са по-темпераментни, по-щури и си позволиха да поиграят малко на масата. Не бива да ги осъждаме толкова строго", коментира пред Нова тв кметът на Кресна Илиян Кръстев. Според него пускането на клипа в интернет е политическа атака срещу него.

Владислава Вазова е едно от момичетата, които танцуват в клипа. Тя е отличничка, с награда за най-добро есе. Момичето не смята, че е направило нещо лошо.

"Аз лично не се почувствах добре от начина, по който ни нарекоха, от самия коментар под клипа. Нашето поведение наистина мина някаква граница, но това е от младостта", коментира момичето.

Част от девойките, които се отдадоха на танци върху кметската маса коментираха, че са действали инстинктивно под въздействие на еуфорията. Те обаче се разочаровали от злобните коментари под клипа.

"Ние сме танцьорки по народни танци. Това не е любимата ни музика, но сме млади и е нормално да направим нещо щуро под влияние на емоциите", коментира едно от заснетите момичета, което допълни, че се занимават и с благотворителност, направили коледен базар за деца в нужда. Събирали дрехи и книги за децата от Дома в Първомай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase