Снимка: Булфото
fallback

Четвъртокласниците днес имат външно оценяване по предмета "Човекът и обществото", съобщават от Министерството на образованието и науката.

На 13 май пък четвъртокласниците ще бъдат оценявани по предмета "Човекът и природата".

Началният час на външното оценяване в четвърти клас е 10.00, а времето, с което разполагат учениците, е 40 минути.

Националното външно оценяване за четвъртокласниците се организира за първи път през учебната 2006/2007 година,  припомнят от МОН. До три работни дни след съответното препитване учителите проверяват индивидуалните резултати на учениците и въвеждат данните в сайта за външното оценяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Бабини вълнения

преди 9 години

Ако попитате бабите на днешните четвъртокласници, въпросът за метрото е ОК. Така е било и през 19-и век в Лондон! Но за родените през 2004 г. метрото е даденост. Така зададеният въпрос на всичко отгоре е лошо формулиран, защото метрото може да е нововъведение у нас, но не и за света. А имената на президентите нямат място в детското съзнание, още по-малко поредният им номер.Още един въпрос към специалистите: така ли се води борба със стреса сред децата - три изпита в три последователни дни?

10

Диана

преди 9 години

Това е любимият предмет на дъщеря ми,но този тест просто е върхът на простотията.Не може да има въпроси,свързани с материал,който не е изучаван.Това са деца,които на тези години нямат нашата обща култура,нито слушат новини,за да знаят отговорите на поне 4-ри от въпросите.

9

Венера

преди 9 години

Тестът съдържаше въпроси, които не са изучавани. Например следният въпрос от теста:Кой е първият демократичноизбран президент на РепубликаБългария?А) Георги ПървановБ) Петър СтояновВ) Желю ЖелевНикъде в учебникът по човек и общество няма урок за демокрация и президенти. Това не е ли нарушение? Не само този въпрос е странен, но е най- фрапиращ.

fallback