11

Бабини вълнения

преди 9 години

Ако попитате бабите на днешните четвъртокласници, въпросът за метрото е ОК. Така е било и през 19-и век в Лондон! Но за родените през 2004 г. метрото е даденост. Така зададеният въпрос на всичко отгоре е лошо формулиран, защото метрото може да е нововъведение у нас, но не и за света. А имената на президентите нямат място в детското съзнание, още по-малко поредният им номер.Още един въпрос към специалистите: така ли се води борба със стреса сред децата - три изпита в три последователни дни?

10

Диана

преди 9 години

Това е любимият предмет на дъщеря ми,но този тест просто е върхът на простотията.Не може да има въпроси,свързани с материал,който не е изучаван.Това са деца,които на тези години нямат нашата обща култура,нито слушат новини,за да знаят отговорите на поне 4-ри от въпросите.

9

Венера

преди 9 години

Тестът съдържаше въпроси, които не са изучавани. Например следният въпрос от теста:Кой е първият демократичноизбран президент на РепубликаБългария?А) Георги ПървановБ) Петър СтояновВ) Желю ЖелевНикъде в учебникът по човек и общество няма урок за демокрация и президенти. Това не е ли нарушение? Не само този въпрос е странен, но е най- фрапиращ.

8

кали станкова

преди 9 години

Грубо нарушение на държавния закон за образование и наука . Напълно е забранено да се провеждат изпити с малките деца . Отново тормозят децата с трудна матура . Живо престъпление .

7

анонимен

преди 9 години

кое нещо променило живота в софия последното десетилетие ? а) метрото б) парните машини в) соларните автомобили ????? верен отговор е а) метрото

6

Анонимен

преди 9 години

Предлагам политиците да се явят по човек и общество. Ужасен материал...

5

Анонимен

преди 9 години

До (-_-)Правят се, явно не си запознат/а преди да попиташ

4

(-_-)

преди 9 години

Защо тия външни оценявания или 'матури' не се правят по някой от значимите предмети като математика или български??

3

тина

преди 9 години

Как не ги е срам да подлагат децата на този стрес.Не стиг,че в 7-ми клас ще се явяват на матури,пък и в 4-ти.***.По тая логика и служителките в министерството на просветата да се явяват на всеки 3 години на изпити.Ясно е,че от една страна трябва да нямат съзнанието за несменяемост,а от друга-ако са решили да проверяват нещастните деца,да проверят първо своите знания.

2

...

преди 9 години

И аз съм имал държавни изпити в 4-ти после в 7-ми 8-ми и 12 клас за различни училища. Въпроса, който трябва да се пита е . Кой *** е измислил тия предмети. Що за *** ще намали часовете по математика, български и литература, чужд език, биология, география, химия, физика за да сложи дебилен предмет като Човекът и обществото. Това трябва да е в най- сериозния случай семинар в рамките на 1-2 часа без оценка.

1

?

преди 9 години

И за какво им го причиняват на децата това? Понякога е по-добре едни хора да си стоят безработни, вместо да творят безумия из министерствата. МОМН не бива да бъде последния пристан за трудостроени некадърници!