Протестът срещу "Топлофикация". Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Граждански протест, организиран чрез Facebook, се проведе пред сградата на Столичната община на улица "Московска".

Сред събралите се 10-15 души се забелязваше и Нина Гергова, позната с подкрепата си за кабинета "Орешарски".

Призивът на организаторите беше присъстващите да носят свещичка и некролог – "Бог да прости "Топлофикация София", която живи ни погреба със сметките, които ни изпраща".

Недоволството на хората е продиктувано от искането на топлофикациите и енергодружествата за увеличение на цените за парното и топлата вода от 1 юли. Столичната "Топлофикация" поиска 17,5% по-високи цени и отдаване на дружеството на концесия, което ще оскъпи още парното – по подобие на "Софийска вода".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Виктор

преди 9 години

Протестът не е ли срещу такса "СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ"?Защото цените са си цени - срещу тях се протестира, като не купуваш нещо, което ти е скъпо.

13

аз

преди 9 години

получих сметка за март 150лева за детска стая 12 квадрата.. само тя от целия тристаен ап. се отоплява с парно.. останалата част се отоплява с климатик и сметката за климатика плюс ел уредите и готвенето и 3телевизора, лаптопи , миална пералня и т н е 90 лева за март ?! някой ще ми обясни ли кое му е евтиното на парното , и да е било вече не е.Следващата зима и детската стая щее на климатик то е ясно . Сбогом на Топлофикация .

12

Анонимен

преди 9 години

Самоковската кралица преди цели 2 години обеща, че ще плащаме НОРМАЛНИ ЦЕНИ т.е. толкова колкото изразходим. И от тогава нищо! Защо? Защото мършата и дружината и крадат здраво и не пускат кокъла. Дават и на Баце, няма как, обича паричките а и ги пази да не ги окошарят. Докато не се вдигнем и не изметем мършите от Соф.община и не ги осъдим с конфискация на цялото им имущество ще ни грабят! А после и Батката. От него ще си върнем милиарди . Дано е по-скоро.

fallback