Снимка: YouTube

Ема Хопкинс, новият британски посланик, се представи на българите с видео. В него тя разказва за себе си, своя опит и интереси. Посланикът започва обръщението си с думите: За мен е чест да бъда новият британски посланик в България.

Хопкинс разказва, че миналата седмица е била в Пловдив, където е практикувала своя български език. Преди това е учила родния ни език в Лондон.

"Учила съм Балканска история, идвала съм в региона и преди. Откакто съм в България, видях исторически забележителности, усетих гостоприемството на българския народ", споделя посланикът.

Първо работи като адвокат, после преминава с публичния сектор, защото иска да работи по теми, които са й важни. "Например – борбата с трафика на хора. Последно ръководих кампания за спиране на сексуалното насилие във военни зони", казва Хопкинс във видеото.

"България може да предложи много на чуждите инвеститори. Ще работя за увеличаване на търговията между нашите две страни. И, разбира се, ще продължим да подкрепяме британските граждани, които идват на ваканция в България или живеят тук", казва в обръщението си Хопкинс.

Ема Хопкинс наследи на поста Джонатан Алън, който си тръгна от България през януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase