Снимка: Impact Press Group
fallback

В средата на април правителството даде зелена светлина за промени в Конституцията, като основната идея на премиера Бойко Борисов е те да доведат до същинска съдебната реформа.

Oще по темата

"Без промени в Конституцията няма как да има съдебна реформа", заяви тогава премиерът и постави началото на поредица от дискусии по темата. Малко по-късно предложението на премиера за конституционни промени, свързани със съдебната реформа, бе одобрено и от омбудсмана Константин Пенчев и председателя на ВКС Лозан Панов. 

Така или иначе, за да минат през парламента, измененията в Конституцията трябва да получат мнозинство от 160 депутатски гласа.

В разгара на дискусиите Dnes.bg попита своите читатели: "Трябва ли да има промени в Конституцията заради съдебната реформа?"

Оказва се, че почти всеки трети (29%) от анкетираните 1960 души подкрепят искането на премиера за промени в Конституцията, като ги определят като крайно наложителни.

Според други 38% пък е време за нова Конституция, а не просто за козметики в настоящата. Едва 13% от отговорилите в анкетата пък посочват, че дори и да има някакви промени, това надали ще има някакъв сериозен ефект.

Всеки пети пък (20%) смята, че тази тема е поредния опит за отклоняване на вниманието от важните теми в обществото и не заслужава особено внимание. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

адвоката

преди 8 години

А ще връщат ли чл.1, - ГЕРБ да бъде партията майка, а Баце пожизнен вожд и учител на нацията....????!!!!

31

Анонимен

преди 8 години

До Атакистатака я влезе я не видяхмеги с 4.4 при 45 процента гласували са под 2 процента от Българите

30

Анонимен

преди 8 години

напълно измислена и невалидна анкета

fallback