Акушерката Емилия Ковачева. Снимка: архив, Булфото
fallback

Майки от цялата страна излизат днес на протест с искане за доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол.

Жените се организират в социалната мрежа, като протестът им е насрочен за 13:00 ч. пред Съдебната палата в София.

Oще по темата

Протести ще има в цялата страна - Плодвив, Варна, Бургас, Велико Търново... Сред исканията на майките на първо място е максимално наказание за акушерката Емилия Ковачева.

"Да бъде съдена за опит за умишлено убийство по особено жесток начин, защото това, което видяхме, няма коментар, няма човек, който да реагира нормално на такива действия спрямо едно беззащитно дете. Недопустимо е. Не можем да го подминем - да я оправдаем за това, че била уморена, изтощена.

Това не е повод, не е оправдание, не е причина да го извършиш. Ние като майки знаем какво е да гледаш дете вкъщи и да си изтощена физически, психически, но не знам да има майка, която би постъпила така", коментира пред "Дарик" Надежда Дойчева, която е сред организаторите на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

Иван

преди 8 години

Болницата да вземе мерки, какво общо имат "майките" в случая. Това си е частно здравно заведение със собствена управа. Никой не търси хората от болницата за коментар, пак еднолична вина. Няма да се оправите никога така.

83

Анонимен

преди 8 години

До nina При такъв удар, може да му изкара въздуха, може да му спука или счупи ребрата..но това майката няма да може да забележи докато са в болницата. Колко ли дечица е увредила, а родителите после се чудят, как да ги лекуват, но и през ум не им е минало, че може вината да е на акушерката.

82

nina

преди 8 години

#83,Как ще проумeeш,като си ***?Как не ти омръзна да пишеш едно и също в различните форуми??Пъстър свят...

fallback