Снимка: Булфото, ахрив

Представящ се за полицай мъж погази правилата в Рилския манастир и снима с мобилния си телефон в църквата "Рождество Богородично".

Наглият мъж казал, че е служител в Първо РУ към СДВР – София и вдигнал скандал както на служителите, така и на дежурния полицай в светата обител.

"Всичко стана към 11,00 часа. Аз отговарям за реда в храма и видях, че посетител, който бе с заедно с жена и с по-възрастни хора вътре, вади телефона си и прави снимки. Помолих го да ги изтрие, тъй като това е забранено. Той отказа. Предупредих го, че ще викна полиция, но мъжът каза, е няма никакви притеснения", разказа пред "Стандарт" служителят в църквата Стоичко.

Дошъл дежурният полицай, но и той не могъл да накара представилия се за негов колега да изтрие снимките от телефона си. Напротив. Наложило му се да чуе тирадата на нарушителя, че може да го уволни.

"Не съм престъпник. Пари ли ще ми търсите? Ти знаеш ли кой съм аз", викал представилият се за ченге.

"Не можах да повярвам, че е служител на МВР. Пред мен поне не се легитимира. Каза, че ще излезе, когато реши и че не носи телефон в себе си. Явно го бе дал на жената, която бе с него. Не знам дали по-късно е показал служебната си карта на нашия полицай. Но беше грозна картинка. Не бива точно служителите на реда да са нарушители. От тях обществото очаква и изисква повече като поведение, те трябва да пример за останалите. Тук хората идват със смирение, а не да вдигат скандали", допълни Стоичко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase