Снимка: Нова тв
fallback

„Първи грижи за новороденото“. Така се казва практическата лекция в Училището за родители на УМБАЛ "Софиямед", която е изнесена на 14 януари. По ирония на съдбата в демонстрацията участва Емилия Ковачева, печално позната от четвъртък на цяла България като акушерката, която преби зверски бебе, пише „Стандарт“.

Oще по темата

В лекцията тя запознава бъдещите родители как да сменят памперси, какви са правилните позиции за кърмене, оригване, къпане и масажиране на бебето и други тънкости.

Три месеца по-късно Ковачева е в ареста. Тя е привлечена като обвиняема в опит за убийство на новородено бебе в столичната болница "Софиямед".

Все още не е ясно какво е отключило агресията у опитната и описвана като добродушна акушерка. Днес съдът ще гледа мярката й за неотклонение. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 40-годишната акушерка.

Пребитото бебе вече е в стабилно състояние, диша само и животът му е извън опасност. "Ще остане в интензивното, докато трябва, а след това ще бъде под наблюдение", съобщи за "Стандарт" Боряна Маринкова от пресцентъра на болница "Токуда". Според нея неонатолозите правят всичко възможно, за да елиминират или минимализират евентуални бъдещи усложнения. Момиченцето е прието в 20,30 часа на 18 април в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив и голям оток. Първите 48 часа били критични, но положението вече е овладяно, твърди Маринкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Аз

преди 8 години

има много точни пси-профайлъри, детектор на лъжата (да не забравяме че вече се приема за достоверно свидетелско показание). защо се занимават с врели не кипели ?

56

Друг анонимен

преди 8 години

До АнонименСериозно?!! Мога да ви дам личен пример с държавна столична болница при заплатен избор на екип, ВИП стая единична, помощ от страна на медицинския персонал нямаше никаква, но така беше по-добре, като гледах как се държат с бебетата и родилките /като с животни/, просто исках да не ме закачат въобще!

55

84

преди 9 години

До Анонимен 83Да не мислиш, че повечето убийци изглеждат "лоши"? Нищо подобно, повечето им познати не могат да повярват, че са били способни на подобно нещо. И как, моля, ще удряш и душиш бебе НЕнарочно?!!

fallback