Снимка: архив, Булфото
fallback

Общ преглед

Стотици граждани, културни дейци и общественици се събраха под прозорците на Министерство на културата, за да поискат оставката на Вежди Рашидов.

С бурни скандирания: "Оставка!" и освирквания започна протестът #ПейWithMe - дари стотинка на Вежди, спаси културата!

Oще по темата

Протестиращите се обявиха, че не желаят Вежди Рашидов да е министър на културата, а поводът за недоволството им стана арогантното поведение на министъра, който обвини уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийски съкровища в Лувъра.

Петров поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което изкара министъра извън контрол. "Ще му дадеме 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", отвърна му министър.

Председателят на ЕНП и един от лидерите на коалиция "Десните" Мария Капон дойде на протеста, за да раздаде фалшиви столевки с надпис "Pay with me" с лика на Рашидов.

С банкнотите хората символично си залепваха устите, така както преди дни Рашидов каза, че ще даде 100 лева на тенора Георги Петров от хор "Йоан Кукузел", за да не пее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

WTF?????

преди 9 години

И като е такъв велик скулптор, защо показвахме Тракийското съкровище и хора "Йоан Кукузел", а не неговите скулптури? Никой не го е чувал този извън България. Браво на младите хора, които протестираха срещу просташките мулташко-мутренски изстъпления на Вежди. ОСТАВКА !

38

Kolqak

преди 9 години

Писна ми от троловете дето го защитават! Бил скулптур бил велик. Значи ноя е толкова велик скулптур колкото Младен Исаев беше велик поет. И двамата ги издигна комунизма! Всички от БСП, ГЕРБ и сие вън от политиката! Писна ми от стари ку..монисти!

37

Анонимен

преди 9 години

Проблема е, че Рапонов си избира по-прости от него за министри. А той е върха на тъпотата. Защо сложи Мутрака отново за министър е ясно, *** и благодарен и послушен. И искате от този *** да мисли и реагира нормално. Няма как да стане. Тъпотата в управлението властва с пълна сила и обрича на бавна и мъчителна гибел остатъка от България. Ето защо емиграцията се засили след идването на ГЕРП . Видя се, че срива е константна величина. Идва жестока бедност, отчаяние и непредвидими последици.

fallback