fallback

Семейство не е допускано в ресторант с детска количка, в която е бил 6-месечният им син. Такава жалба е постъпила в Комисията за защита от дискриминация (КЗД).

Родителите, които са били гости на хотел, се оплакали пред експертите, че не са ги допуснали в ресторанта заедно с детето им.

Oще по темата

"Лекарските изисквания за възрастта разрешавали 5-10 мин. детето да бъде в седнало положение. В останалото време – легнало. Забраната осуетява доброто изживяване на почивката и съвпадналите с нея именни дни на детето и майката", твърди жалбоподателят.

Родителите дори били посъветвани да се хранят на смени в ресторанта или когато детето им заспи, пише "Монитор".

Новата гавра идва по-малко от месец, след като социалните мрежи бяха взривени от случая на забрана за кърмене в столичен мол.

Комисията за защита от дискриминация отново подхвана случая, решение все още няма, но пък хиляди майки изразиха несъгласието си с подхода на търговския център, стигна се и до протести с бебета на гърди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

194

Анна Троанска

преди 8 години

Ние сме семейството ,което не беше допуснато до столовата на хотел Фея в Чифлик и днес спечелихме делото изцяло,като Комисията уважи всичките ни аргументи.Гордеем се че защитихме правата на детето си Сава Деянов Троански.Гордеем се че живеем в България!!!

193

123

преди 9 години

249, да съдиш хотел,за това, че има други гости освен теб,които имат деца,звучи доста тъпо,но можеш да пробваш.Целият ти коментар e доста ементарен,интересно дали ще имаш прогрес след като станеш майка един ден..

192

варненьец

преди 9 години

До Аами затова самият ресторант трябва да определи дали може да се посещава с деца, евентуално да създадат обстановка И за тях, защото са човешки същества! Другото е до възпитание..Големия ми син не търчи по масите като изтърван от гората, а ако съм и с малкия, който няма годинка, и се изнерви и разреве и не мога да го успокоя ставам и си тръгвам. Не си ти човека, който ще ми казва разбра ли? Щото всички сте големи разбирачи и затова държавата ни е толкова "добре".

fallback