Георги Костов. Снимка: архив, БулФото
fallback

13 митничари и трима гранични полицаи са в ареста заради контрабандния канал с цигари, съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Георги Костов.

Oще по темата
Костов уточни, че през последните 4 седмици през канала са преминали 15 камиона.

Операцията се е провела миналата седмица по оперативен сигнал за турски цигари, които са прекарани с тирове на българска територия. ТИР с контрабандни цигари е задържан в Митница Пловдив.

Камионът е бил заловен на гръцката граница и е ескортиран с полицейски автомобили до Пловдив. В момента ТИР-ът е запечатан и две полицейски коли охраняват халето, в което се намира. Шофьорът на камиона е задържан за разпит.

Номерът на ТИР-е фалшив. Контрабандните цигари са на стойност близо 8 милиона лева. Задържани са общо 26 лица, от тях 7 за 72 часа и 19 – за 24 часа. Цялата смяна митничари, при която е било извършвано престъплението, е задържана.

„Предотвратените щети за бюджета са в размер на 16 милиона лева”, коментира още главният секретар на МВР.

„В рамките на две седмици през същата смяна гранични полицаи са преминали 15 ТИР-а”, съобщи апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

В момента се установява каква е връзката на задържаните гранични полицаи с арестуваните митничари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

petar stojn4ev

преди 9 години

oтново голяма пушилка и накрая пак няма виновни тоя цирк ни е омръзнал да го гледаме

26

хитрец

преди 9 години

Да ги опандизят всичките,аре закривайте тия митници,от тях файда няма.

25

Анонимен

преди 9 години

Братя ! Има световен заговор на производителите на бира ,да направят така че българите да не си пиеме доброто чеврено винце и домашна ракия ,а да купуваме тоя пикня ,направено от незнам какво ....Не пийте бира !Пийте само ракия и вино !

fallback