Снимка: Булфото, ахрив
fallback

На 19 март певицата Рут Колева се качва в такси. Пътуването й обаче не започва никак приятно.

"Закъснявам и бързам", казва тя на шофьора.

Той от своя страна й отвръща: "Радвам се, че закъснявате. Ако е така, дайте 50 лева и ще ви закарам".

"Ама ако си пуснете автомата, ще ми излезе 4 лева", настоява Рут.

"Само ти казвам урока какъв ти е на тебе. Уча ви на етика и правила в таксиджийската среда", ядосва се таксиметровия шофьор. Явно, според тези правила, късите разстояния за по 2,50 лева са нежелателни.

Преди да се качи в това такси, певицата вече е получила друг отказ.

"След като една кола ми отказа, аз видях друга, която стои на нерегламентирана стоянка, където обаче винаги има таксита. Качих се в колата, казах адреса. Таксито тръгна, но когато вече бяхме в движение шофьорът ми каза, че ще ми стува 5 лева", разказва Рут пред Нова тв.

"Напротив, ще ви искам тройно, вие ме прескачате", не спира да се ядосва таксиджията.

Оказва се, че Рут е нарушила и друго неписано правило - спряла е такси в движение, вместо да се качи в колата, която чака от час на стоянката.

"Какво значение има, след като аз мога да имам предпочитания към дадена фирма и изобщо при кой да се кача", казва певицата.

"Пак ме дразните. Вие ме прескачате мене. Аз даже не трябваше да ви пускам въобще да влизате тука", настоява от своя страна водачът.

До края на пътуването певицата получава още няколко урока по добро поведение в такси. Шофьорът обаче така и не включва апарата. Това струва на Рут 5 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Огич

преди 9 години

Пробвайте приложението Taxime, имаше коментар от някой тук за него. Доволен съм от всичко, вежливи шофьори, точна сметка, бързото идване и т.н. Нактая дори получих съобщение с телефона на шофьора ако съм си забравил нещо в колата да му звънна.

53

dankol

преди 9 години

От юбер се похвалиха че имат 200 000 курса за 3 месеца в София. По 6-7 лв. на курс и 20% за приложението това са 300 000 лв. минимум отлетели за Калифорния вместо в бюджета за ддс и осигуровки. Така че скоро време загубите за държавата ще са съизмерими с тези от контрабандата на цигари.

52

Иво

преди 9 години

Ми да е искала касов бон и после в управата на фирмата, за да е напълно правилна постъпката. Дала 5 лв на ръка, без касова бележка таксиджията ще каже, че тази никога не е стъпвала в таксито му. Добра инициатива, но недомислена.

fallback