Снимка: БФ по щанги

Българската федерация по щанги е мафиотска организация, заяви бившият национален треньор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов.

Още по темата

По думите му нито щангистите, нито треньорите им са виновни за поредния допинг скандал. Бившият треньор заяви, че президентът на федерацията по щанги Неделчо Колев и главният секретар Борислав Гидиков са "замърсили" отбора с медикаментите.

Както Dnes.bg писа 11 щангисти от националния отбор са дали положителни проби от внизапен тест, направен преди две седмици. Намереното забранено вещество е станозолол, за който се твърдеше в началото, че е приет чрез хапове Трибестан.

Аспарухов припомни и, че при предишният допинг скандал през 2008 г. отново Неделчо Колев и Борислав Гидиков са снабдили отбора с допинга. Тогава федерацията по вдигане на тежести е била глобена с близо 550 хил. долара, бил е и отнет лицензът й. Впоследствие Гидиков и Колев правят нова федерация и взимат властта в свои ръце.

Бившият национален треньор заяви, че оттогава досега българският спорт е "олекнал" с 8 млн. лв. заради щангите, а на практика нямат нито един спортист. "Тези хора са за затвора", категоричен е Аспарухов.

"Оттук нататък тези господа трябва да си подадат веднага оставката, ако са мъже. Сега те ще се опитат да натопят онова момче, което им достави медикаментите", предположи още Аспарухов.

Той разкри още, че Неделчо Колев е известен в световен план с дистрибуцията на стероиди и анаболи British Dragon. Даже имал прозвище мистър Драгън Колев.

Пламен Аспарухов коментира и смъртта на щангиста Милен Добрев. Той беше категоричен, че по време на спортната си кариера не е приемал забранени субстанции. Той разказа още, че още на 20 г. Добрев е бил хипертоник и е пиел хапчета за това.

"Не може да си хипертоник и да пиеш анаболни стероиди, двете неща се изключват", настоя Аспарухов.

В последните дни преди смъртта си Добрев е тренирал за себе си. Дори и тогава е вдигал 270 кг. от лежанка. Аспарухов заяви, че не знае дали след прекратяването на спортната кариера Добрев е приемал стероиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase