Снимка: Sxh.hu
fallback

На днешния 8 март отбелязваме Международния ден на жената. Празникът е започнал като политическо събитие, като води началото си от Ню Йорк и е свързан с битката на жените работнички за равни права и равностойно заплащане.

Днес датата е свързвана преди всичко с най-светлия женски празник, когато мъжете засвидетелстват уважението си към дамите около себе си, а децата с благоволение изричат: “Благодаря ти, мамо!”.

В България празникът първоначално се отбелязва в тесен кръг на социалисти през 1911 г., а през 1915 г. е първото публично честване.

По повод празника, представители от Представителството на ЕК за трета поредна година организират инициативата "Извърви километър в нейните обувки". Събитието ще се проведе днес от 14 ч. на кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" в София.

По време на събитието мъже ще обуят дамски обувки на висок ток, за да привлекат общественото внимание върху насилието над жени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 9 години

Много мразя *** мъже,които си провалят връзките и взимоотношенията с Жените от простотия и тъпота.Като се знаеш ,колко си *** и ***, хак да ти е!Честит празник, мили дами!Мъжете са едно огромно зло за Жената,дори и на 8-ми март!

36

Анонимен

преди 9 години

В годината,трябва да му прощава и да му угажда.А кога да бъде,преди всичкоЖена,като и единия ден в годината и бива отнет.Мъже!

35

Анонимен

преди 9 години

Що казвам че мъжете са гадове.Ако не набие и о *** собствената си жена ще излее бълвоча си срещу друга.На връх празника си вместо да са с половинките си падат под масите с приятели.На връх празника са на еабота по 100 часа.На връх празника все нещо не е като хората.Да се видят мъжете колко са скапани.Така скапВат живота и на собствените си жени и приятелки.Един ден в година е 8-ми март и на този ден не могат да бъдат истински мъже все ще сбъркат някъде!Скапва и празника и след това тя 364 дни

fallback