Снимка: БТА
fallback

Никога няма да си подам оставката заради атаките към мен, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред bTV.

"Ако съм извършил нарушение по който и да е случай, съм готов да си тръгна веднага. Когато беше проведена операцията в Лясковец например, аз бях готов с моята оставка. Господин Йовчев заяви тогава, че ще прецени дали ще я приеме в момента, в който бъде извършена проверката”, подчерта Лазаров.

Oще по темата
Той поясни, че по случая „Лясковец” се е водило досъдебно производство, а в момента има наказателно. Лазаров посочи, че не е тайна, че освен конкретният извършител на убийството, са проверявани и всички действия на длъжностните лица, участвали в операцията.

Повод за коментара на Лазаров стана изказване на председателя на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента ген. Атанас Атанасов пред bTV, в което последният обвини главния секретар на МВР, че трагичната история в Лясковец "показва много ниската компетентност и голямата самонадеяност на Светлозар Лазаров и останалите ръководители на операцията".

"Абсурд е да се използва специализираният отряд. Едно лице се е барикадирало и ти да хвърлиш отряда срещу него”, посочи Атанасов и добави, че срещу Петко Савов е трябвало да се действа с хитрост.

"Най-скандалното е, че по време на втората дисциплинарна проверка, разпоредена от служебния министър Иван Бакалов, главният секретар е отказал да се срещне със създадената по случая комисия, като е обяснил, че там, където е трябвало, е дал обяснение”, заяви Атанасов и определи поведението на Лазаров като неподчинение, за което се предвижда дисциплинарна отговорност.

Атанасов обвини още главния секретар на МВР, че в продължение на 300 дни е имало подслушване на протестите срещу кабинета "Орешарски". "Става въпрос за широкомащабна операция, в която са били включени МВР, ДАНС и ДАТО. Така че в сравнение с това, случаят Лясковец е дребна работа, макар че за близките на убития и пострадалите е много тежко", посочи той.

"Аз няма да влизам в задочен спор с председателя на вътрешната комисия, защото не ми е това работа. Всички законови и подзаконови нормативни актове са спазени и няма никакво нарушение. Аз съм изготвил съответната докладна записка, където съм посочил съответните правни аргументи. Всичко е в ръцете на закона, а той важи за всички“, отговори на обвиненията Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

AKO PODAM OSTAVKA,SHTE VLIAZA V ZATVORA.ZATOVA, KOETO SI OTKRADNAL VZEMAI I BESH V UGNA AMERIKA,CE TUK BAI STAVRI TE OCAKVA S TOVA HUBAVO D....PE

12

SILENCE

преди 9 години

До 15. Ама те го построиха за себе си още през 70-те години на миналия век! Само че времената са такива,та лъщи /като въшка на чело/ инфантилизма им. Не само на тоА,ами на цялата пасмина, коя- то употребява властта за себе си,а не по предназначение - за управление. Пък и как да направи разликата един *** - той тпросто иска неща за себе си и знае,че на подходящия пост ги по- лучава. Останалото са лакардии за торни червеи.

11

Тони

преди 9 години

Какво работи Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства ? Имате ли представа колко човека работят там и какви заплати взимат ? Председател на бюрото е небезисвестния "следовател" Бойко Рашков, който отдавна е в пенсионна възраст и си седи на тихото и топло местенце с голямата заплата без да му пука от нищо. Освен това е назначил и други "другари" за да взимат от сладката "баница", а отгоре на всичко и любовницата си. Това ако не е комунизъм, здраве му кажи.

fallback