Делян Добрев. Снимка: архив, БулФото
fallback

От ГЕРБ определиха поправките, които БСП се готви отново да внесе в Закона за енергетиката между първо и второ четене, като разумни, но не се ангажираха с позиция, че ще ги подкрепят.

Oще по темата
„От БСП обявиха, че тези промени едва ли не щели да решат проблемите в енергетиката, но да припомня, че през миналия парламент те бяха от мнозинството и точно тяхното мнозинство не ги подкрепи, защото имаше много недомислени неща“, коментира председателят на комисията по енергетика в НС Делян Добрев.

Като пример той посочи идеята да се отчита сметка за ток в рамките на 3 месеца, което от една страна ще натовари потребителите, а от друга ще се отрази на състоянието на ЕРП-тата.

Добрев обяви, че и трите ЕРП-та са заявили пред енергийната комисия, че изпращат фактури на клиентите си, след като по-рано от БСП обвиниха „Енерго-Про“, че не го прави.

„Ако има някакви нарушения, ДКЕВР трябва да направи проверка“, коментира Добрев.

Депутатът от ГЕРБ обясни, че има възможност да не се изпраща хартиена фактура, само ако абонатът изрично е поискал това.

Според него обяснението на „Енерго-Про“, че около 6% от клиентите му са получили две фактури с една дата за плащане заради технически проблем може и да е вярно, но е несериозно.

„Имаха достатъчно време да го отстранят“, настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Прост

преди 9 години

Аз съм клиент на ЕНЕРГО ПРО и от 2 години НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛ фактура, това е едно на ръка, другото е, че няма как да си провериш сметката за ток колко е, защото си плащам по банков път, логика никаква, разбирам когато ми вземат от сметката парите колко съм дължал. Нещастници.

12

бик от

преди 9 години

За инсталиране на каквото и да е по сгради, камо ли с повече от едно домакинство се искат разрешителни за строеж, ако щете в еднофамилна къща да живеете. Тактично пропускам разходите и времето за тази процедура, повечето ще се сетите за какво говоря. Какво правим с блокове и блокчета с над 30 апартамента и средно 2кВт/ч на месец / домакинство. То няма толкова площ на покрива за необходимите панели, пък съгласие и финанси - забравете.

11

...

преди 9 години

Разумни...WTF ?! След дъжд качулка къде бяха промените преди 1-2-3-4-5-6-7-8-10 години ..... Мишки

fallback