Снимка: архив Булфото
fallback

Главният мюфтия Мустафа Хаджи обяви, че има нужда от български университет, който да образова местните религиозни дейци сред мюсюлманите. „Това трябва да става под контрола на държавните органи и Главно мюфтийство”, обясни Хаджи на среща с председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Oще по темата
Главният мюфтия е приел шефа на Агенцията днес, стана ясно от съобщение на Главното мюфтийство.

"Главно мюфтийство, организирайки живота на мюсюлманите в България прави всичко възможно техният религиозен живот да не  бъде поставен под чуждо влияние", е казал Мустафа Хаджи. Той смята и че колкото по-добре функционира  изповеданието, толкова  подобни рискове намаляват.

Според Писанчев срещата между двамата е закъсняла . „Убеден съм, че трябва да комуникираме по-често", казал председателят на ДАНС пред Мустафа Хаджи. Според него двете институции могат да работят на експертно ниво и като се абстрахират от политическия патос.

"Необходимо е да съхраним мъдростта в обществото без да даваме възможност традициите по отношение на изповядването на  религията да бъдат променени", е казал още Писанчев по време на срещата. Двамата са се обединили около идеята, че трябва да се действа мъдро с оглед интересите на целокупната българска нация, пише още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Друг мусюлманин

преди 9 години

Ами кой спазва да не се яде месо от домузи.Повечето сме ловци и добре знаете и след това хайде в джамията да правим метани на Алях.

23

Мюсюлманин

преди 9 години

Прав е .-31. Българският имам грубо нарушава корана и неговите догми в интерес на чужда ислямска държава. Корана се чете и тълкува на старо арабски език и то само от мъже.На жените е забранено от корана да влизат в джамия и да ползват цитати от него за религиозно образование.А защо в България към джамиите има училища от момичета и девойки . Имама да каже кой изкривява преподаването на исляма в джамиите у нас и защо се прави?

22

Анонимен

преди 9 години

НОВИЯ/СВЕТОВЕН РЕД Е ИЗМИСЕН ОТ СВЕТОВНИЯ ЦИОНИЗЪМ.ХРИСТМЯНСВОТО Е В ОТЬРАНА И НА ИЗЧЕЗВАНЕ .МЛАДИТЕ ВЯРВАТ В АЛКОХОЛА И НАРКОТИКА.ТОВА Е ПРМИВАНЕ НА МОЗЪЦИТЕ В ГЛОЬАЛЕН МАЩАБПРОСТ НАРОД ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА.

fallback