Снимка: Dnes.bg
fallback

Четвъртокласникът Димитър, който спука с шиш тъпанчето на своята съученичка Леа, напуска училище. Той ще бъде преместен в друго училище, а решението са взели неговите родители.
 
Инцидентът стана в час по музика. Родителите са подписали жалба срещу ученика Димитър, който тормози целия клас, и протестират срещу бездействието на ръководството на школото, което не взима мерки срещу него.

Oще по темата
„Взе една кукичка за плетене на гривни и ми бръкна в ухото, изпищях и после ме заведоха на лекар”, разказа пред Dnes.bg малката Леа.

"Надявам се в новото училище Митко да получи професионална помощ и да бъде намерен начин да се овладее агресията му”, заявиха пред Dnes.bg родителите на момичето.
 
Всички 21 деца от 4 б клас на СОУ „Братя Миладинови” в понеделник не влязоха в класната стая заради агресивния съученик.

Димитър е само в четвърти клас, а това е петото учебно заведение, в което учи. Децата разказват, че избухва винаги когато някой се обърне към него с фамилията му. Потърсени за коментар, родителите на момчето отказаха да говорят.

„Той има много дефицити, които във времето не са наваксани. Такъв случай съм нямала от страна на родителите, които защитават изключително много сина си, а ние проявяваме изключителна толерантност и търпение до момента”, заяви пред Dnes.bg директорът на СОУ „Братя Миладинови” Румяна Петрова.

Митко е осиновен, но с него не са работили психолози.

„За съжаление, в подобни случаи институциите не реагират адекватно. Това дете е сменило пет училища и навсякъде напускането му е свързано с някакъв проблем”, казват със съжаление родителите на Леа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 6 години

Бой бой и пак бой само това би го оправило малкото чудовище нищо друго ! Ако съм на мястото на бащата на пострадалото дете причаквам го след училище и го ступвам после ако щат да ме съдят ! Стига с тая толерантност към малките садисти !

37

притеснена

преди 9 години

Е днес стана ясно че Митко е преместен в нашия клас и най -странното директорката на училището крие този факт от родителите.Училището е Константин Величков ,казват че медиите са преувеличили но е нормално да се притесняваме при условие че в този клас има22 деца които не са дори придупредени да се пазят и да внимават.Не съм наясно родителите защо не вземат мерки за това дете било е местено не 4 пъти а 7 като 2 от училищата са били частни .И сега ние по цял ден ще се чудим дали децата ни са добе.

36

Четете повече

преди 9 години

Родителите на Митко не приемат, че детето им има нужда от логопед, психолог и ресурсен учител. Учителският колектив многократно е предлагал подкрепа на детето, но те са отказвали, заради предразсъдъци. plovdiv.topnovini.bg/node/556505

fallback