Снимка: Dnes.bg

Всички 21 деца от 4 б клас на СОУ „Братя Миладинови” в Пловдив днес влязоха в класната стая. Това се случи, след като вчера родителите им не ги пуснаха на училище заради агресивен съученик, който спука тъпанчето на 10-годишната Леа от класа.

Още по темата
Инцидентът стана в час по музика. Родителите са подписали жалба срещу ученика Димитър, който тормози целия клас, и протестират срещу бездействието на ръководството на школото, което не взима мерки срещу него.

„Взе една кукичка за плетене на гривни и ми бръкна в ухото, изпищях и после ме заведоха на лекар”, разказа пред Dnes.bg малката Леа.

Веднага след случилото се тя посещава близката поликлиника, а по-късно е оперирана.

След като вчера родителите спряха децата си от училище и Митко беше сам в класната стая, днес те ги пуснаха да проведат учебните занятия, защото момчето отсъства.

Другите деца от класа се оплакват, че са обиждани и тормозени от Димитър. Показвал неприлични жестове и към учителите. 

Димитър е само в четвърти клас, а това е петото учебно заведение, в което учи. Децата разказват, че избухва винаги когато някой се обърне към него с фамилията му. Потърсени за коментар, родителите на момчето отказаха да говорят.

„Той има много дефицити, които във времето не са наваксани. Такъв случай съм нямала от страна на родителите, които защитават изключително много сина си, а ние проявяваме изключителна толерантност и търпение до момента”, заяви пред Dnes.bg директорът на СОУ „Братя Миладинови” Румяна Петрова.

Митко е осиновен, но с него не са работили психолози. На извънреден педагогически съвет в сряда ще бъде взето решение дали Димитър ще бъде изключен от училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase