Радан Кънев. Снимка: БТА, архив
fallback

Изчезването на тефтерите на Филип Златанов е пробив в националната сигурност. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по време на дебати в парламента около изчезването на записките на бившия шеф на комисията за борба с конфликта на интереси.

Според Кирил Добрев от БСП МВР не е направило нищо по издирването на бележниците.

Oще по темата
Депутатите влязоха в дебати след изслушването на вътрешния министър Веселин Вучков по темата.

Той беше извикан в парламента по искане на "Атака", за да даде подробности по случая. Пред депутатите МВР шефът изчете хронологията на събитията, от която стана ясно, че вещото лице, от което са откраднати тефтерите, не е казало, че именно те са липсващите документи.

Вучков обясни, че полицията не е била уведомена, че бележниците са откраднати, и обясни, че не МВР, а прокуратурата е органът, който трябва да дава отговори.

"Колкото и да са тефтерите, няма значение. Но едно трябва да знае българското общество – тези тефтери, освен прокуратурата, никой не ги е виждал“, каза соцдепутатът Кирил Добрев.

Той беше шеф на временната комисия, която проучваше обстоятелствата около записките в миналия парламент. „Всички ние сме работили по ксерокопия и слайдшоуто на прокуратурата“, каза той.

Добрев обясни на Вучков, че единственото, което е очаквал да каже, е какво е направило МВР след кражбата. „Сега съм наясно, че за тези пет дни от изчезването МВР не е направило нищо“, каза Добрев.

Според Радан Кънев пък изчезването на тефтерите е не битово, а умишлено престъпление, то е пробив в националната сигурност. „Днес се разкриха съмненията в обществото“, каза още лидерът на ДСБ.

Методи Андреев от ГЕРБ пък попита защо не се казва, че в тефтера има и други имена и спомена това на Д. Пеевски.

„В това тефтерче има много тайни, намесени са магистрати, кметове, политици, общински съветници, президентът дори. Всички тайни от последните 25 години са в това тефтерче“, каза Десислав Чуколов от „Атака“.

Той припомни, че Филип Златанов е кадър на ГЕРБ и обяви на глас кои са инициалите в тефтерчето – Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

А стига бе!

преди 9 години

Е, след като тези тефтери са толкова важни, защо се разхождат из София в чантата на някой си пенсионер. Защо година и половина никой не направи експертиза, ами решиха сега когато новото правителство встъпва в длъжност? Защо ще ги краде ЦвЦв и ББ след като това го слушаме от година и половина. Май има други имена които някой не иска да се прочетат.

22

наблюдател

преди 9 години

Днес слушах Дарик Радио. Чуха се много приказки, но грижливо беше пропуснат факта че господина Бенчев е бил служител на ДС и по-специално V управление на ДС което е известно като Полиция на Мисълта.

21

Анонимен

преди 9 години

...."МВР нищо не прави".Аааа,прави,прави.Няколко дни потули случая,а сега се правят на умрела лисица.

fallback